• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Idag 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Malmö
MIF

Kniven mot strupen för Karlskrona?

2 februari 2018 15:00
#KHKMIF

Karlskronas plats som jumbo blir allt mer cementerad. Upp till säker mark har gapet nu växt ytterligare och Blekingelaget måste börja ta poäng för att inte bli allt för avhängda. På lördagen gästar Malmö - som i sin tur siktar på en kvartsfinalplats.


Formkollen

Med tio matcher kvar av seriespelet växer sig Karlskronas läge till att bli allt mer prekärt. Efter förlusten mot Mora senast har gapet upp till säker mark ökat till sju pinnar där dessutom lag som Mora och Rögle har visat upp en bättre form än sin konkurrent på jumboplatsen. Ove Molins manskap måste börja ta poäng för att inte bli allt för avhängda nere i botten när Malmö Redhawks står näst för dörren. Senast man besegrade Skånelaget var i slutet på november, när man i Malmö Arena vann med 4-2.

Rödhakarna från Skåne stod för en solid upphämtning hemma mot Örebro i torsdags. På mindre än en minut i mitten av den andra perioden omvandlades 1-3-underläget till 3-3 i en match som till slut fick avgöras på straffar. Väl där stod Andy Miele som hjälte för Malmö som plockade bonuspoängen och klev upp på kvartsfinalsplats. När Peter Andersson och hans manskap reser nordöst är det med två raka segrar och dessutom med en relativt färsk seger mot Blekinelaget i ryggen. Den sjätte januari vann man med 6-3 efter att ha vänt underläge till ledning på 16 sekunder i en riktig målfest i den andra perioden.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Karlskrona:

  • #67 Konstantin Komarek har gjort tre mål och två assist i fem av de sex senaste matcherna.
  • #21 Cory Murphy har sämst +/--statistik i ligan med -27. Kanadensaren har varit inne på 40 mål bakåt (i lika styrka samt i powerplay)

Noterbart Malmö:

  • #27 Daniel Zaar har gjort tre mål och fyra assist på de sex senaste matcherna.
  • Panternlånet #56 Tobias Ekberg stod för ett mål och en assist mot Örebro senast.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #KHKMIF.