BIF

Mäktig vändning säkrade Växjös seger

3 februari 2018 17:30
#BIFVLH

Brynäs hade kommandot men Växjö visade sin styrka och varför man leder SHL under lördagen. Gästerna gick ut i den tredje perioden, vände matchen och knep alla poäng efter seger med 3-5.

Det var mycket känslor i omlopp när Brynäs och Växjö gjorde upp under lördagen. Det var heta dueller och tjafs mest hela tiden och det trissade upp tempot i spelet. Johan Alcén öppnade målskyttet för hemmalaget men kort därpå kunde Adam Brodecki utjämna med ett rappt handledsskott.

Brynäs kom till anfall i hög fart, något som orsakade en del trubbel för Växjös försvarsspel. Det var cokså i ett snabbt anfall som 2-1 kom genom Juuso Ikonen som placerade pucken bakom en annars väl spelande Viktor Fasth.

Heta dueller genom hela matchen

Känslorna fortsatte i den andra perioden där spelarna bjöd på en hel del hårda tacklingar när chanserna dök upp. Chansmässigt skapade båda lagen en hel del målchanser också och Jacob Blomqvist stötte in 3-1 på en retur för sitt Brynäs som hela tiden attackerade kassen i den här matchen.

Växjö bjöd dock tillbaka. Både kamp- och målmässigt. Pontus Netterberg bjöd på en läckerbit när han rundade kassen och köksvägen petade in 3-2.

Det var starten på en mäktig vändning för Växjö. Netterberg kvitterade tidigt till 3-3 efter fint samspel med Jonas Röndbjerg. Kort därefter klev Elias Pettersson fram och snärtade in 3-4 i krysset bakom Linus Fernström.

Brynäs satsade sedan full fart framåt och man var nära att peta in en kvittering. Lagen kubbades rejält med varandra men när Robert Rosén i powerplay stänkte in 3-5 så var matchen avgjord.

— I det stora hela gör vi en bra match på alla plan, men vi får en del olyckliga mål emot oss idag, sa Tommy Sjödin i Brynäs till C More.