• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Idag 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Frölunda
FHC

Skellefteås fyrverkeri knäckte Frölunda

8 februari 2018 21:25
#SKEFHC

Skellefteå visade prov på offensiv propaganda i den första perioden mot Frölunda där hemmalaget gjorda hela fyra mål. Det avgjorde matchen som Skellefteå till slut vann med 4-2.


Många spelare från både Skellefteå och Frölunda på OS, och många frågade sig hur det skulle bli med offensiven i de båda lagen inför torsdagens match. Alla frågeställare fick svar på tal direkt då Skellefteå sköljde över Frölunda i den första perioden. Henrik Hetta stötte in 1-0 från nära håll, Tim Söderlund gjorde 2-0 i ett friläge. Jesper Olofsson visade sen sitt fina skott två gånger om fram till 4-0 innan broder Victor Olofsson reducerade till 4-1 i powerplay, i en målglad förstaperiod.

— Siktet verkar vara där idag, sa Jesper Olofsson i Skellefteå till C More i paus.

Andra perioden var en böljande historia. Båda lagen spelade i högt tempo och hade fina chanser på fler mål. Men siktet var inte riktigt inställt i den andra perioden som kantades en hel del av heta känslor och utvisningsminuter.

— Domarna börjar nog bli rätt trötta på oss - i båda lagen, sa Jimmie Ericsson i Skellefteå till C More.

Olofssonbröderna levererade

Skellefteå hade god kontroll på matchen i den tredje perioden. Det var en hel del känslor i luften när ett frustrerat Frölunda försökte forcera sig fram. Men Skellefteå försvarade sig bra och segern var aldrig hotad även om Victor Olofsson bombade in 4-2 i powerplay. 2-2 i mål mellan bröderna Olofsson, men tre poäng till Skellefteå.

— Vi ger bort matchen i den första perioden, sa Roger Rönnberg i Frölunda till C More efter matchen.