FHC

Skellefteås fyrverkeri knäckte Frölunda

8 februari 2018 21:25
#SKEFHC

Skellefteå visade prov på offensiv propaganda i den första perioden mot Frölunda där hemmalaget gjorda hela fyra mål. Det avgjorde matchen som Skellefteå till slut vann med 4-2.

Många spelare från både Skellefteå och Frölunda på OS, och många frågade sig hur det skulle bli med offensiven i de båda lagen inför torsdagens match. Alla frågeställare fick svar på tal direkt då Skellefteå sköljde över Frölunda i den första perioden. Henrik Hetta stötte in 1-0 från nära håll, Tim Söderlund gjorde 2-0 i ett friläge. Jesper Olofsson visade sen sitt fina skott två gånger om fram till 4-0 innan broder Victor Olofsson reducerade till 4-1 i powerplay, i en målglad förstaperiod.

— Siktet verkar vara där idag, sa Jesper Olofsson i Skellefteå till C More i paus.

Andra perioden var en böljande historia. Båda lagen spelade i högt tempo och hade fina chanser på fler mål. Men siktet var inte riktigt inställt i den andra perioden som kantades en hel del av heta känslor och utvisningsminuter.

— Domarna börjar nog bli rätt trötta på oss - i båda lagen, sa Jimmie Ericsson i Skellefteå till C More.

Olofssonbröderna levererade

Skellefteå hade god kontroll på matchen i den tredje perioden. Det var en hel del känslor i luften när ett frustrerat Frölunda försökte forcera sig fram. Men Skellefteå försvarade sig bra och segern var aldrig hotad även om Victor Olofsson bombade in 4-2 i powerplay. 2-2 i mål mellan bröderna Olofsson, men tre poäng till Skellefteå.

— Vi ger bort matchen i den första perioden, sa Roger Rönnberg i Frölunda till C More efter matchen.