Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Frölunda
FHC

Brödernas duell - Skellefteå jagar fjärde raka

8 februari 2018 11:30
#SKEFHC

Formen pekar uppåt för Skellefteå, men det är Frölunda som kommer till spel med övertaget från tidigare möten. Så sent som för två veckor sedan nollades västerbottningarna på samma is där Frölunda nu vill ta nya poäng.


Formkollen

Vinststreaken har hunnit växa till tre raka matcher för Skellefteå. Tabellsexan går starkt för tillfället och håller sig på den sista direktplatsen till kvartsfinalerna. Lagets senaste förlust kom den 27:e januari, då Frölunda vägde tyngst i Skellefteå Kraft Arena med slutsiffrorna 0-3. Det nederlaget hoppas Skellefteå kunna få upprättelse för när duon ikväll möts på nytt. Närmast i bagaget har västerbottningarna med sig en fin segerrad, där Mora slogs tillbaka i lördags med besked.

Och nu väntar alltså Frölunda, detta Frölunda som pendlat i form över hela säsongen men som vunnit matcher i allt större utsträckning. Sedan starten på december har laget 13 segrar på 20 försök, en form som gett ett klart lyft i tabellen. Där slår sig Frölunda in som femma med 73 poäng, två mer än Skellefteå som jagar alldeles bakom. Till duons möte ikväll har däremot Frölunda förlorat i sina två senaste matcher. Först mot Djurgården via 2-4 och senast mot Färjestad, i en fullständigt galen match där göteborgarna sköt 49 skott på mål men ändå föll i förlängning.

– Jag tycker att vi gör en fantastiskt bra hemmamatch, vi äger den här matchen från start till mål. Sen krävs det för att Färjestad ska åka härifrån med poäng att de har den effektivitet som de har idag, summerade Roger Rönnberg förlusten i intervju med C More.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Håll ögonen på

Matchen är inte bara en duell mellan två av SHL:s absoluta topplag de senaste åren. Det handlar även om två bröders kamp - Skellefteås Jesper Olofsson vs Frölundas Victor Olofsson. I förra vårens slutspel sköt Victor det avgörande förlängningsmålet när Frölunda avgjorde match sju, en smäll som Jesper vill revanschera sig för.

Noterbart Skellefteå

– Västerbottningarnas fruktade kedja med Joakim Lindström, Oscar Möller och Pär Lindholm har bytt ut Skellefteådressen mot den blågula tröjan. Trion har rest vidare för att spela OS för Sverige.

– Gustaf Lindvall höll nollan när Skellefteå i lördags nollade Mora på bortais. Försvarsinsatsen var där mycket stabil - laget släppte endast till 15 skott på eget mål.

Noterbart Frölunda

– Den OS-aktuella duon Joel Lundqvist och Rasmus Dahlin har båda lämnat laget för att ansluta till den svenska mästerskapstruppen.

– Carl Grundström visar upp en fin form för tillfället. På sina fem senaste framträdanden har det blivit just fem poäng för forwarden.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEFHC.