Hemma
Växjö
VLH
Borta
Djurgården
DIF

Växjö revanschsuget efter finalförlust och djurgårdsseger senast

8 februari 2018 11:30
#VLHDIF

Vi kan med stor sannolikhet se fram emot en välspelad och underhållande match när ettan möter tvåan. Växjö och Djurgården bjöd på högkvalitativ underhållning i senaste mötet för knappt två veckor sedan och vi lär få se ett revanschsuget Växjö ikväll.


Formkollen

Lagen möttes så sent som den 27 januari i en sprakande tillställning. En mycket bra hockeymatch mellan seriens två kanske bästa lag slutade dramatiskt med en sen djurgårdskvittering och sedan vann stockholmarna i straffläggning.

Växjö är givetvis ute efter revansch, både för den matchen och för den sura förlusten i CHL-finalen mot JYP Jyväskylä i tisdags. Växjö gick för den fjärde raka svenska titeln i Champions hockey league när laget inför ett fullsatt Vida Arena tog emot finska JYP Jyväskylä i finalen. Det blev dock förlust för smålänningarna med 0-2. Nu är SHL:s serieledare tillbaka i SHL-vardagen och får snabbt ruska av sig finalförlusten, för nu väntar svåra Djurgården. Växjö har tre raka segrar och bara en förlust på de nio senaste matcherna.

Djurgårdens senaste match, strafförlusten mot Luleå, var en jämn tillställning både målmässigt och spelmässigt. Djurgården fortsätter att spela bra, och det utan sina två kanske bästa forwards. Både Andreas Engqvist och Rene Bourque har saknats en längre tid, men Stockholmslaget klarar sig för det mesta fint ändå. Innan dubbelmötet med Luleå spelade Djurgården tre mycket välspelade matcher, två mot Frölunda och så den där straffsegern mot Växjö. I samtliga dessa tre matcher mot tuffast möjliga motstånd gjorde Djurgården mycket starka spelmässiga insatser.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Växjö:

  • Växjö har vunnit åtta av de nio senaste matcherna.
  • #22 Janne Pesonen har gjort åtta poäng (3+5) på de åtta senaste matcherna.
  • #40 Elias Pettersson har gjort poäng i fem raka matcher och han har gjort fyra mål på de fyra senaste matcherna.

Noterbart Djurgården:

  • #47 Linus Johansson har gjort sex poäng (1+5) på de sex senaste matcherna.
  • #71 Jonathan Davidsson har gjort fem poäng (3+2) på de fem senaste matcherna.
  • Junioren Erik Walli-Walterholm gjorde sina två första SHL-mål i senaste matchen mot Luleå.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHDIF.