Imponerande vändning gav Djurgården segern

8 februari 2018 21:30
#VLHDIF

Djurgården stod för en imponerande insats under torsdagen när Växjö besegrades på bortaplan med 3-1. Gästerna stod för en stark slutdel av matchen där man pressade tillbaka serieledarna.

Det var toppmöte på menyn när Växjö tog emot Djurgården. Hemmalaget tog tag i matchen inledningsvis och stressade Djurgården till flertalet misstag. Det var också Växjö som skapade mest framåt men Joacim Ericsson var oerhört bra i gästernas kasse och höll 0-0 på tavlan efter 20 minuter.

Det var fortsatt Växjö som trummade på i inledningen av den andra perioden. Djurgården hade problem, och tvingades till en timeout. Det väckte gästerna som kom in i spelet mer och mer och i en snabb spelvändning kom också Patrik Lundh att hitta luckan mellan Viktor Andréns ben fram till 0-1.

Den glädjen blev dock kortvarig då Brendan Shinnimin kort därefter skrinnade sig fri och prickade in 1-1.

Oväntad matchvinnare

Tredje perioden hann knappt starta innan Djurgården tog ledningen. Gästerna spelade runt i offensiv zon under en avvaktande utvisning och till slut kunde Mikael Ahlén pressa in 1-2 från nära håll.

Djurgården växte av det målet, och pressade tillbaka serieledarna och när Nicklas Bergfors pricksköt 1-3 i powerplay var matchen avgjord. Då hjälpte inte Växjös vilda forcering mot slutet.

– Vi får inte betalt för det vi gör idag, och då tappar vi tålamodet mot slutet, sa Sam Hallam i Växjö efter matchen.