Emanuelsson ordnade efterlängtad Luleåvinst

8 februari 2018 21:35
#LHFBIF

Luleå fick till slut segerjubla mot Brynäs. Detta efter att under torsdagen vunnit med 3-2 i Coop Norrbotten Arena i en tät batalj, där Luleås tvåmålsskytt Einar Emanuelsson klev fram som den stora matchhjälten.

Luleå gick ut till match med sikte på att bryta den tunga trend man haft mot Brynäs den senaste tiden. Hemmalaget tog också tag i spelet omgående och skapade en hel del tryck och en hel del chanser framför David Rautio.

Brynäs stack dock upp i farliga omställningar och kom in i matchen mer och mer även om det var något slumpartat som Johan Alcén pillade in 0-1 bakom Joel Lassinantti.

Luleå fortsatte att äga mest puck i den andra perioden och pressade på för en kvittering. Brynäs försvarade sig dock bra och hade bud på ett andra mål i sina omställningar. Men Luleås övertag i spel och puckägo kom att betala av sig när Einar Emanuelsson prickade in 1-1 efter ett fint förarbete av Oscar Engsund.

Brynäs hade sedan chansen i fem mot tre i nästan en och en halv minut - men det blev resultatlöst.

Einar visade Luleå vägen till vinst

Den tredje perioden var tät och det var bud på mål åt båda håll innan Daniel Sondell från sin backplats pricksköt in 2-1 till publikens jubel. Efter det målet fick Luleå lite fart under vingarna och det dröjde inte länge innan 3-1 kom genom Einar Emanuelsson, som kliniskt sprätte upp pucken i krysset.

Efter det orkade inte Brynäs komma ikapp, även om man reducerade till 3-2 i slutsekunderna genon Jacib Blomqvist.