Palushaj säkte HV71 – ännu en gång

10 februari 2018 17:55
#HV71BIF

Han gjorde tre mål senast Brynäs mötte HV71. Nu nöjde han sig med två, men jösses vilket skott han har amerikanen. Segern satte också punkt för Brynäs fyra matcher långa förlustsvit.

I en fartfylld förstaperiod hade HV71 lite längre anfall och skapade bland annat i numerärt överläge en hel del chanser. Men det var Brynäs som gjorde periodens enda mål. Det kom i en snabb spelvändning där Linus Ölund drev upp pucken, spelade in den till Aaron Palushaj som nöp till med ett vasst dragskott. Palushaj visade återigen att han trivs mot HV71, han gjorde som sagt tre mål i lagens senaste möte.

– Vi gör en bra period, och vinner tillbaka mycket puckar. Tidigare har vi inte spelat bra i 60 minuter och förlorat. Idag har vi sagt att vi ska göra en hel bra match, sa Brynäs Linus Ölund till C More i den första pausen.

Hemmalaget kom ut starkt i den andra och hade vittring på en kvittering. Men det dröjde nästan halvvägs in i perioden innan den kom. Efter ett långt anfall hittade till slut Mattias Tedenby rätt bakom en vilt kämpande David Rautio i bortakassen, 1-1.

Men Brynäs har Aaron Palushaj. Strax efter kvitteringen luftade han sitt fruktade direktskott i powerplay och gästerna var återigen i ledningen.

"Behövdes några extra procent"

HV71 hade inför matchen öst in mål i sina två senaste matcher, totalt elva stycken. Men nu tog det tvärstopp. Längst bak i Brynäs vaktade Rautio kassen med den äran och framför honom gjorde spelarna som de kommit överens om - en hel bra match.

Det blev mycket puckinnehav för HV71 i tredje, men Brynäs höll stången på ett bra sätt. I slutsekunderna satte Jonathan Granström 1-3 i öppen kasse och säkrade segern.

– Fantastisk laginsats idag. Det här är en tuff bortamatch så det behövdes några extra procent, sa David Rautio till C More efter segern.