Luleås målexplosion gav seger mot Örebro

10 februari 2018 17:30
#ÖRELHF

När matchklockan hade nått 6:21 hade Luleå redan ryckt till sig en tremålsledning. Det var en smäll som Örebro inte orkade resa sig ifrån och lagets nionde raka förlust var ett faktum. Luleå är heta just nu, och nu gör Patrick Cehlin mål igen.

– Vi har fortsatt att prata försvarsspel, vi måste täppa till och skydda målet till varje pris.

Så sa Örebros tränare Niklas Sundblad till C More inför nedsläpp, men närkingarnas svaga självförtroende lös igenom per omgående.

Det tog Luleå 37 sekunder att ta ledningen genom Emil Larsson. I numerärt överläge kom 0-2 genom Isac Lundeström efter sex minuter och ett 20-tal sekunder senare stod det 0-3 på resultattavlan efter att Johan Forsberg tryckt dit en stolpretur.

En drömöppning av Luleå förstås, men tillika en katastrofstart för Örebro. Eero Kilpäläinen fick lämna över till Axel Brage i målet och hemmalaget kunde därefter stoppa blödningen resten av första perioden.

Intensiteten sjönk lite i andra perioden. Luleå spelade med större säkerhet för att inte riskera att släppa in Örebro i matchen medan hemmalaget försökte ösa på.

Fler psykologiskt viktiga mål

Men Örebro drabbades av ytterligare en smäll tre minuter in i perioden när Patrick Cehlin gjorde 0-4, hans första mål sedan han kom tillbaka från skadan för åtta matcher sedan.

– Skönt att få hänga dit den igen, det har gått några matcher nu sedan jag kom tillbaka efter skadan. Men sådan är hockeyn, ibland går den in och ibland inte. Vi har fyra hela kedjor som bara maler på, vi gör en bra match än så länge, sa Cehlin till C More i den andra periodpausen.

Ett tidigt Örebromål i tredje skulle kanske ha kunnat föra in den energi i laget som behövs för att vända ett fyramålsunderläge, men istället var det gästerna som ökade på. Luleå stressade Örebro till misstag och Robin Kovacs kunde sätta lagets femte mål i matchen.

Segern grundlades i den explosionsartade matchinledningen. Luleå tog tre nya poäng och blandar sig nu i kvartsfinalstriden på allvar. Örebros tuffa resa fortsätter, men Niklas Sundblad försöker se det positiva.

– Det är motgångarna man blir starkare av, så nu gäller det att hålla modet uppe och vara positiv. Jag har sett att vi kan spela bra hockey tidigare, sa Örebrotränaren till C More efter matchen.