Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Karlskrona
KHK

Kvalstrid i Örebro - Karlskrona vill ta chansen

8 februari 2018 11:30
#ÖREKHK

Förlusterna radar upp sig för Örebro, samtidigt som målskyttet hackar hos Karlskrona. Den pressade duon ställs nu mot varandra i Behrn Arena i en match där Karlskrona har chans att närma sig säker mark.


Formkollen

Det är tunga tider i Örebro. Stadens lag har hela SHL:s längsta svit med sju raka matcher där man gått förlorande. Formsvackan har sträckt sig en längre tid för Örebro, som sjunkit allt närmare kvalstrecket och just nu bara håller sig en poäng före trettondeplacerade Mora. Ett trendbrott är ett måste och Örebro söker sin första seger sedan 18:e januari. Nu kommer närkingarna dessutom från en riktig smäll - 1-6 i det viktiga bortamötet med Rögle.

– Vi har problem i egen zon i den här matchen, de gör tre-fyra mål efter snurr i vår zon. Jag är fruktansvärt besviken, suckade Örebrokaptenen Viktor Ekbom i intervju med C More.

Under det kvalstreck som Örebro försöker att hålla sig ifrån jagar Karlskrona. Blekingelaget är precis som kvällens motstånd inne i en svacka, med tre förluster i följd på kontot. Siffrorna har dock varit knappa och senast blev det uddamålsförlust hemma mot Malmö via 1-2. Målskyttet har varit Karlskronas stora bekymmer på slutet, med elva mål på åtta spelade matcher. SHL:s tabelljumbo har åtta poäng upp till Örebro på säker mark och kvällens möte kan bli avgörande.

– Nu är det fjärde matchen på två-tre veckor där vi möter lag som vi slåss mot vid kvalstrecket. Det är som vårt tidiga slutspel, väldigt viktiga matcher och vi vet att i läget som vi är i nu gäller det att ta tre poäng. Inte en eller två, utan tre poäng, slår Konstantin Komarek fast i en intervju med KHK:s hemsida.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Örebro

– Sakari Manninen har lämnat Örebro för att ansluta till den finländska OS-truppen.

– Örebro har under den senaste veckan förstärkt sin trupp med tre namn. Anton Hedman har redan debuterat, snart är även nyförvärven Jeremy Williams och Nick Ebert spelklara.

Noterbart Karlskrona

– Från att ha haft en trög höst har Konstantin Komarek exploderat med sin poängutdelning från december och framåt. Nu har även målskyttet rullat igång ordentligt, med nätrassel i tre raka matcher.

– Faktum är att Komarek gjort tre av Karlskronas fyra senaste mål. Vid två av dem har han assisterats av Mattias Guter.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖREKHK.