Bortaplan – då öser Malmö på

10 februari 2018 17:45
#LHCMIF

Malmös bortastyrka var dokumenterad redan innan matchen mot Linköping. Den underströks ytterligare efter seger med 2-1 i Saab Arena, där gästerna slet oerhört för att plocka hem alla tre poängen.

Oscar Alsenfelt var tillbaka i Malmös mål efter att ha missat lagets senaste match. Han fick jobba hårt i inledningen av matchen, framförallt i numerärt underläge, där Linköping vaskade fram en del möjligheter.

Malmö jobbade sig in i matchen alltmer och fick också chansen till spel fem mot fyra halvvägs in i första perioden. Vunnen tekning i anfallszon och Rhett Rakhshani trampade oattackerad in framför mål och hittade nätet med ett avslut på första stolpen. Det blev periodens enda mål, trots att båda lagen hade fler lägen.

Malmö, som tar fler poäng borta än hemma hittills, kom ut starkt i andra perioden. Efter några hyfsade lägen kunde till slut Nichlas Hardt pricka in 0-2 på en retur från snäv vinkel.

Linköping jobbade på och var absolut inte ofarliga. En reduceringspuck var viktigt att få in före pausvilan och den kom efter drygt 15 minuters spel genom Daniel Olsson-Trkulja.

"Vi ska in och vinna matchen"

I tredje gjorde hemmalaget allt för att få till en kvittering, men Malmö kan vara smått omöjliga att göra mål på ibland. Alsenfelt var sådär stark han har förmågan att vara mellan stolparna och utespelarna kämpade kopiöst.

Trots 12-1 i skott i tredje fick inte Linköping utdelning. 1-2 innebar fjärde raka förlusten och tappad mark i kampemn om kvartsfinalplats. För Malmös del var det tre välkomna pinnar och differensen ner till Linköping är nu fem poäng.

– Det var någon som sa att vi skulle in och försvara de tre poängen, då var det någon annan som röt i och sa att vi har inga tre poäng att försvara utan vi ska in och vinna matchen, sammanfattade Malmös Nils Andersson till C More efteråt.