Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Karlskrona
KHK

Ett Karlskrona i tillfällig medvind mot ett urstarkt Djurgården

9 februari 2018 15:00
#DIFKHK

Djurgården är tillbaka på Hovet och det med tre färska poäng med sig hem från Växjö. Till huvudstaden kommer under lördagen tabelljumbon Karlskrona, som sprattlade till rejält i bottenkampen med segern mot Örebro senast.


Formkollen

Djurgården går in till matchen med fortsatt stort självförtroende. En återigen välspelad och bra hockeymatch mellan Växjö och Djurgården slutade precis som för två veckor sedan med vinst för stockholmarna. Att två gånger om vinna mot suveräna serieledaren är självklart en riktig fjäder i hatten för Robert Ohlssons mannar. Djurgården fick visserligen stryk i matchen dessförinnan efter straffar mot Luleå, men det går sällan en match utan att Djurgården plockar poäng. I matchen mot Växjö fick laget också tillbaka Daniel Brodin, som inte har spelat hockey sedan i april 2017. Med lite tid kanske han också kan bli ett farligt vapen för serietvåan.

För en gångs skull är det även positiva tongångar i Karlskrona. Segern senast mot Örebro var oerhört viktig för att Blekingelaget ska ha fortsatt häng på lagen ovanför kvalstrecket. De många förlusterna på sistone har som bekant placerat Karlskrona sist i tabellen, men efter Örebrosegern närmade sig Karlskrona Närkelaget, av förklarliga skäl. Carl Persson och Konstantin Komarek är viktiga för Karlskrona, det märktes inte minst i senaste matchen, där Persson gjorde hattrick och Komarek stod för tre assistpoäng.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Djurgården

– #10 Niclas Bergfors har gjort tre poäng (2+1) de fyra senaste matcherna.

– #71 Jonathan Davidsson har gjort fem poäng (3+2) de sex senaste matcherna.

Noterbart Karlskrona

– Karlskrona har vunnit två av de tre senaste bortamatcherna.

– #95 Carl Persson har gjort fyra poäng (3+1) de två senaste matcherna och han slog till med ett hattrick i senaste matchen mot Örebro.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFKHK.