Hemma
Rögle
RBK
Borta
Frölunda HC
FHC

Frölundas förlustsvit är ett minne blott

10 februari 2018 20:20
#RBKFHC

Efter tre raka förluster och underläge med 2-0 på bortais reste sig Frölunda. Fyra raka mål innebar till slut en seger, tre poäng och stärkt självförtroende efter 4-3 borta mot Rögle.


Succé. Något annat ord kan man knappast använda för Olle Liss framträdande i SHL och Rögle BK, efter värvningen från Pantern. I hans blott fjärde match i SHL inledde han med att sätta både 1-0 och 2-0 hemma mot Frölunda.

– Får man pucken i anfallszonen är det bara att skjuta. Jag hade två lägen och det var väl i stort sett det jag hade, kommenterade Liss själv i C More efter sina 5+4 poäng dittills i SHL.

– Men spelet måste upp, vi tappar mycket markering i egen zon. Andra målet är under all kritik och de har lite för många lägen i anfallszon.

Fyra raka mål för Frölunda

För ja, Frölunda som inför matchen hade tre raka förluster i bagaget kämpade sig in i matchen och kvitterade till 2-2 i den första perioden. I den andra fortsatte göteborgarna dessutom i samma måltempo och hade således ledningen med 4-2 inför den tredje akten, i en underhållande och stundtals lite underlig match med mycket nerv.

– Det är en rolig match att spela, med högt tempo och fysiskt spel i en tight match. Det är heta känslor där ute och alla vill vinna. Jag har fått två riktigt bra lägen som jag har förvaltat och kunde ha satt någon till, kommenterade Frölundas tvåmålsskytt Carl Grundström i C More efter den andra perioden.

I det som skulle visa sig vara den sista perioden kämpade Rögle för att nå en reducering, men Johan Gustafsson i Frölundas målbur höll tätt länge. Gästerna såg ut att komfortabelt hålla undan till seger, men när 3-4 kom med mindre än två minuter kvar blev det ändå dramatiskt.

Resultatet innebär alltså att Frölundas förlustsvit är till ända, efter en imponerande vändning i Ängelholm.