Ovan segerskytt när Växjö avgjorde sent

10 februari 2018 20:57
#SKEVLH

Att Daniel Rahimi skulle vara inblandad i mycket var kanske ingen överraskning. Men att han skulle avgöra mötet med Skellefteå för sitt Växjö hade kanske inte så många trott. Det var en match med flera olika ansikten som serieledaren till slut kunde vinna.

Skellefteå öppnade matchen bäst och gjorde en stark förstaperiod där västerbottningarna också fick utdelning efter ganska exakt halva perioden spelad. Det var ett mycket snyggt kontringsmål i spel med en man mindre där Andreas Wingerli avslutade snyggt med en dragning i sidled som gav mer eller mindre öppet mål.

– Vi kommer ut i en två mot etta och Sebbe (Sebastian Ohlsson) ser mig ganska snabbt, sa Wingerli till C More och fortsatte med att summera perioden:

– Vi håller dem bra på utsidan och vi skapar framåt. Fortsätter vi tror jag vi kan jobba ner dem.

I andra perioden var det ombytta roller där Växjö kom ut starkt och gjorde en bra period mer eller mindre rakt igenom. Redan en och en halv minut in på perioden kvitterade Andrew Calof tillställningen. En konstig träff fick Calof och det ställde Joni Ortio i Skellefteås mål. Växjö skulle även ta ledningen genom Oliver Bohm i mittenperioden. Bohm fick mycket tid att ta ett avslut från den högra tekningscirkeln och gjorde ingen med Växjösympatier besviken. Trots en fin Växjöperiod fick inte bortalaget gå in till paus med ledning. Bud Holloway såg med åtta sekunder kvar av perioden till att kvittera och skicka lagen in till den tredje perioden i ett likaläge.

Det oavgjorda resultatet stod sig ganska långt in i den tredje perioden. Om de två första perioderna gick till varsitt lag så var den tredje jämnare, dock med Växjö som det något bättre laget. Med två och en halv minut kvar av matchen klev Daniel Rahimi fram för Växjö och fixade segermålet. Pucken tog på en Skellefteåspelare på väg fram och pucken stod dessutom på högkant när Rahimi dundrade in 3-2.

– Det gynnar nog mig när pucken står upp, jag har inte så jättebra skott så det var nog bra att pucken stod lite på högkant, säger Rahimi till C More och skrattar. Jätteskönt att vinna. Vi kommer från en tuff period med några sura förluster.

Janne Pesonen satte sedan 4-2 i öppen bur och säkrade därmed en ny seger för Växjö, som ångar på i toppen av tabellen.