Förlängningsseger ger Skellefteå andrum

24 februari 2018 18:05
#FBKSKE

Färjestad och Skellefteå bjöd på en härlig match på lördagen. Högt tempo, hårda närkamper och ett flertal riktiga projektiler gjorde att publiken trivdes. I förlängningen kunde det ha slutat hur som helst, men Jesper Olofsson såg till att Skellefteå fick med sig två pinnar hem.

Båda lagen pressade upp tempot ordentligt i den första perioden, ibland kanske lite väl mycket med tanke på att de inte spelat matcher på ett tag. En del passningar gick fel, men Marcus Nilssons hittade definitivt rätt från sarghörnet. Färjestads passningsskicklige forward hittade Joakim Nygård perfekt framför mål och ett direktskott senare stod det 1-0.

I slutskedet av perioden fick Skellefteå chansen i numerärt överläge. Bud Holloway plockade ner en puck på blålinjen, laddade om och sköt ett skott som tog på Adam Pettersson och in i mål fram till 1-1.

– Lite tveksamt spel från vår sida, så vi får försöka hitta mera rätt i andra perioden med passningar som sitter på bladen, sa Holloway till C More i pausen.

Anfallsvapen och projektiler

Just Holloway var på spelhumör och verkar ha vässat sitt skott under uppehållet. Han var ett ständigt hot och var också den som gav gästerna ledningen. Efter en spelvändning fick han pucken innanför blålinjen och skickade in pucken i krysset bakom Stefan Steen. Strax därefter hade han dessutom ett klockrent stolpskott.

1-2 efter två perioder blev 2-2 i inledningen av den tredje. Joakim Nygård slog till igen med ett riktigt klassavslut i numerärt överläge.

Morgan Ellis värvades till Färjestad från Skellefteå för en kort tid sedan och var den som gav hemmalaget ledningen efter halva perioden, men gästerna kvitterade bara minuten senare genom ett kanonskott av Michael Kostka.

Matchen gick vidare till förlängning. Där böljade spelet fram och tillbaka och till sist avgjorde Jesper Olofsson till Skellefteås fördel. Två viktiga poäng i kampen om en topp sex-placering.

– En svängig match. Vi hade bra kontroll ett tag, men så gör de två mål. Skönt att ta hem det till slut. Skönt för gruppen att alla får vara med och bidra. Ska vi gå långt i ett slutspel är det ett måste, sa matchhjälten Olofsson till C More.