Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Skellefteå
SKE

Kampen om topp 6 fortsätter - Skellefteå gästar Karlstad

23 februari 2018 15:00
Matchguide

Seriespelet går in i sitt avgörande slutskede och med sju matcher kvar för vardera lag är det upplagt för riktig dramatik - framförallt kring strecken. På lördagskvällen ställs trean Färjestad mot sexan Skellefteå i en match där båda slåss om en direktplats till kvartsfinalspelet.


Formkollen

Från tredje- till sjätteplats är jämnheten i SHL-tabellen fortsatt intakt. Inför lördagens rafflande fighter skiljer det bara fyra poäng mellan platserna, vilket öppnar för en mycket intressant och spännande avslutning på serien.

I den absoluta toppen av tabellen är däremot positionerna något mer fasta. Växjö fortsätter att vara serieledare och har tolv poängs försprång på tvåan Djurgården - men från trean Färjestad och neråt är det betydligt jämnare. Från värmlänningarnas position ner till sista kvartsfinalplatsen skiljer det endast fyra poäng vilket öppnar för en rafflande avslutning på seriesäsongen där varje poäng är av yttersta vikt. Färjestad har under under OS-uppehållet gått segrande ur en match, i 3-1-segern mot Linköping, för att sedan förlora borta i Mora på straffar. Nu går Karlstadlaget för att revanschera sig och befästa sin topplacering men även sin slutspelsplats, när Skellefteå kommer på besök.

Blickar vi nedåt i tabellen är Skellefteå minst sagt inblandade i kampen om en direktplats till kvartsfinalspelet. När OS-uppehållet tog vid belägrade västerbottningarna den sista topp 6-placeringen - en position man inför lördagen fortsatt innehar. I de tidigare två matcherna under turneringens gång har det blivit en seger och en förlust för Skellefteå - först vann man mot Frölunda med 4-2 där Jesper Olofsson blev tvåmålsskytt. I efterföljande drabbning med Växjö blev det omvända siffror. Tabellsexan slåss nu för att skapa utrymme ner till under strecket, dit det inför lördagen är ett gap på tre poäng.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

OS-spelarna: Enligt Färjestads sportchef, Peter Jakobsson, finns det inga större förhoppningar om att få norske Lars Haugen samt Tre Kronors Dick Axelsson och Mikael Wikstrand tillgängliga till lördagens match. Samma gäller Skellefetås "Olympic Line"; Pär Lindholm, Joakim Lindström och Oscar Möller, som istället väntas vara redo till tisdagens fight.

Notera Färjestad:

  • #67 Christoffer Törngren har gjort 6 poäng (2+4) de 5 senaste matcherna.
  • #11 Joakim Nygård har gjort 13 poäng (6+7) de 10 senaste matcherna.
  • Färjestad har gjort 37 powerplaymål på 45 matcher - näst bäst i SHL.

Notera Skellefteå:

  • #17 Pär Lindholm har gjort fem poäng mot Färjestad denna säsong - ett mål och fyra assist.
  • Skellefteå har åkt på flest tvåminutare i hela SHL - 198 stycken.
  • Skellefteå har vunnit 4 av de 5 senaste matcherna.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKSKE.