• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Hemma
Mora
MIK
Borta
Färjestad
FBK

Mora över strecket efter straffseger

10 februari 2018 20:40
#MIKFBK

Varje poäng är viktig för Mora i kampen om att undvika kvalspel inför nästa säsong i SHL. Straffsegern 5-4 mot Färjestad var därmed oerhört viktig, eftersom den innebar ett kliv uppåt i tabellen - över strecket.


Mora var i stort poängbehov i SHL. Någon ångest eller försiktighet kunde trots det inte noteras i den första perioden mot Färjestad, där dalkarlarna rivstartade och välförtjänt hade ledningen med 2-1 efter den första akten.

Mittperioden fortsatte i ett underhållande format med mängder av chanser åt båda hållen. Målvakterna höll en hög kvalitet och såg till att hålla siffrorna nere, mittperioden slutade därför "bara" 1-1 i mål och ställningen inför sista akten var 3-2.

– Den här matchen har vi inte kommit upp i nivå även fast det har blivit två mål. Vi kan bättre, konstaterade Färjestads Joakim Nygård i C More efter ett mål och en assist för hans del.

– Vi måste sluta slarva, få ner pucken djupt och snurra där nere. Vi får inga långa anfall och ger bort pucken för lätt.

"Krigade något djävulskt"

Dramatiken fortsatte även i den tredje perioden. Tre rappa mål gav ställningen 4-4 innan en dramatisk avslutning på matchen tog vid. Spänningen var smått olidlig in mot tredje periodens slutsignal och dramatiken fortsatte även i en fjärde period. Där avlöste chanserna varandra åt båda håll, innan en straffläggning fick avgöra.

Väl där var det Mora som gick segrande ur striden efter att David Kase gjort ett mål och Christian Engstrand räddat samtliga tre straffar - två av dem med klassiska "slajdningar" á la 1900-talet.

– Jag hade dålig scoutning på deras skyttar i dag så jag fick improvisera lite, skrattade Engstrand i C More efter segern.

– Det var skönt att lyckas stänga till förlängningen, de hade några vassa chanser. Det var en otroligt skön seger, vi behöver alla poäng vi kan få. När vi går upp till 4-2 börjar vi slarva och bjuder på alldeles för mycket, men vi krigade något djävulskt i dag.

I och med de två poängen passerar Mora nu Örebro i tabellen och kliver över kvalstrecket inför det lilla speluppehåll som nu väntar.