Hemma
Mora
MIK
Borta
Färjestad
FBK

Målglada Färjestad gästar - Mora vill bryta nollan

9 februari 2018 15:00
#MIKFBK

Färjestad fortsätter att ösa in mål och radar upp segrar för tillfället. Nu ska tabelltrean göra upp med Mora, en nästjumbo med offensiva besvär som jagar vidare efter säker mark i tabellen.


Formkollen

Det skriks efter målskytte i Mora. Nykomlingen tillika nästjumbon har nollats i två raka matcher, 120 mållösa minuter som även resulterat i dubbla förluster. Formen sett till de senaste sex matcherna är ändå fullt godkänd, då Mora tidigare samlat på sig tre vinster. Laget är trots det kvar under kvalstrecket med bara en poäng upp till Örebro på rätt sida i kampen om nytt SHL-kontrakt. Torsdagen var dessvärre tung för Mora, som föll med hela 0-5 borta mot HV71 i en mycket blek insats.

– Jag tycker ändå att det är jobbiga mål som vi får emot oss i den tredje. Många av målen är rena bjudningar och det blir lite kraftlöst till slut, kommenterade tränaren Johan Rosén i C More.

Färjestad är desto hetare - inte minst offensivt. Johan Pennerborn har fått sitt maskineri att klicka rejält och spelare som Dick Axelsson, Joakim Nygård och Johan Ryno har öst in poäng. Målskyttet har även smittat av sig på resultaten, där Färjestad för tillfället är inne i en fyra matcher lång segersvit. Förra lördagen innehöll en urstark bortavinst i Scandinavium, medan det i torsdags blev trygga 3-1 hemma över Linköping. Dessa vinster placerar Färjestad på tredje plats i tabellen.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart Mora

– I lagets fyra senaste hemmamatcher har Christian Engstrand vaktat målet, med bravur dessutom. Målvakten har som sämst noterat 92,68 i räddningsprocent.

– John Persson är Moras främsta målskytt den här säsongen. Hemvändaren har stått för tio mål, bara två från hans toppnotering i SHL.

Noterbart Färjestad

– Den stekhete Joakim Nygård fortsätter att ösa in poäng för Färjestad - 13 på de tolv senaste matcherna. Under denna period har forwarden bara gått poänglös av isen vid två tillfällen.

– Färjestad är hela SHL:s målgladaste lag och toppar den offensiva kategorin med totalt 148 fullträffar.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKFBK.