Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Karlskrona
KHK

Två segertörstande lag ska göra upp i Gavlerinken

23 februari 2018 15:00
#BIFKHK

Både Brynäs och Karlskrona söker efter formen och nu ska de göra upp i Gavlerinken Arena. Hemmalaget har vunnit samtliga matcher mot blekingelaget denna säsong, men gästerna kommer med två vinster på de fyra senaste bortamatcherna.


Formkollen

Brynäs har det fortsatt tufft i hemmaborgen och har nu fyra raka förluster i Gavlerinken Arena. Hemmalaget har endast en vinst på de fem senaste matcherna - dock har hemmalaget vunnit samtliga möten mot Karlskrona denna säsong. Den som trivts mest mot blekingelaget är Aaron Palushaj som svarat för tre mål och fyra assist på de tre tidigare mötena, kan amerikanen visa vägen igen?

Karlskrona har även de en vinst på de två senaste matcherna och har åtta poäng upp till säker mark. Viktiga poäng på spel under lördagen med andra ord. Gästerna har dock spelat upp sig på bortaplan och har två vinster på de fyra senaste bortamatcherna. Innan uppehållet åkte Karlskrona på en ordentlig kalldusch och förlorade mot Djurgården med 7-0. I matchen innan, mot Örebro, var det Carl Persson som såg till att Karlskrona kunde åka hem med tre poäng efter att ha svarat för tre av Karlskronas fem mål.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Brynäs släppte under uppehållet Felix Sandström till HV71 och skrev kontrakt med Ludvig Nilsson från Almtuna i HockeyAllsvenskan. Nilsson har gjort en match för Brynäs denna säsong och svarade då för ett mål.

Karlskrona gjorde under OS-uppehållet klart med den rutinerade målvakten Johan "Honken" Holmqvist. Dessutom lämnade Per Ledin blekingeklubben och ersättare till honom är Dennis Svensson från IK Pantern.

Noterbart Brynäs:

  • #22 Jörgen Sundqvist gjorde två poäng (1+1) i den senaste matchen mot Örebro.
  • #8 Aaron Palushaj har gjort fyra poäng (2+2) de fyra senaste matcherna.
  • Brynäs blockar flest skott i hela SHL, 669 skott på 45 matcher.

Noterbart Karlskrona:

  • #67 Konstantin Komarek har gjort sex poäng (3+3) de fem senaste matcherna.
  • #95 Carl Persson har gjort fyra poäng (3+1) de tre senaste matcherna.
  • Karlskrona har vunnit två av de fyra senaste bortamatcherna.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFKHK.