Hemma
Mora
MIK
Borta
Rögle
RBK

Viktig poängstrid i Jalas Arena - Mora tar emot Rögle

23 februari 2018 15:00
#MIKRBK

Det skiljer fyra poäng mellan Mora och Rögle inför lördagens möte. Frågan är om hemmalaget kan ta sig upp på säker mark och ta rygg på Rögle? Eller kan gästerna skapa sig lite andrum ner till jagande Mora och Örebro.


Formkollen

Mora har på de fem senaste matcherna två vinster, den senaste kom efter straffar mot Färjestad hemma i Jalas Arena. Dalalaget har dock steppat upp på hemmaplan och har på de fyra senaste hemmamatcherna endast en förlust. Nu kommer Rögle på besök, som senast de gästade Dalarna fick åka hem med noll poäng efter att Mora vunnit med hela 5-1. Hemmalaget har dessutom en storvinst på bortaplan mot Rögle, 6-1, men förlorade senast med 3-0. Kan Mora få skåningarna på fall ytterligare en gång? David Kase visade vägen senast mot Färjestad och svarade för två mål och en assist, hur många poäng svarar han för under lördagen?

Rögle ligger just nu på en elfte plats i tabellen med två poäng ner till Örebro och fyra poäng ner till Mora under kvalstrecket. Det är alltså tre otroligt viktiga poäng på spel för båda lagen under lördagen. Skåningarna har på de fem senaste matcherna tre vinster och två förluster. Rögle tog en efterlängtad trepoängare på bortaplan senast i derbymötet mot Malmö. Den segern hoppas klubben nu bygga vidare på då laget haft det lite tuffare på bortaplan än hemmaplan. Två spelare som visat framfötterna ordentligt den senaste tiden är Ted Brithén och Ludvig Rensfeldt. Brithén har på de fem senaste matcherna svarat för två mål och fem assist medan Rensfeldt noterats för ett mål och sex assist.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Mora meddelade under förra helgen att Michael Haga som varit utlånad till AIK i HockeyAllsvenskan den senaste tiden är tillbaka i Mora för avslutningen av säsongen.

Precis innan OS-uppehållet meddelade Rögle på sin hemsida att man valde att gå skilda vägar med Juhamatti Aaltonen.

Noterbart Mora:

  • #97 David Kase har även visat bra form mot Rögle i de tidigare mötena, ett mål och fyra assist på tre matcher.
  • #27 Matt Bailey har skjutit flest skott på mål denna säsong, 80 skott på 45 matcher.
  • Mora vinner flest tekningar i defensiv zon i hela SHL, 502 vunna tekningar av 1001.

Noterbart Rögle:

  • #6 Craig Shira har snittat mest istid mot Mora denna säsong, drygt 23 minuter.
  • #11 Bryan Lerg har gjort flest poäng i Rögle, 27 poäng på 45 matcher i form av 17 mål och tio assist. Sju av målen har dessutom varit powerplaymål.
  • Rögle har spelat mest powerplay av alla lag i SHL, 152 numerära överlägen på 45 matcher.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKRBK.