Frölunda starkast - vände trots nyförvärvens show

24 februari 2018 20:20
#ÖREFHC

Både Ari Gröndahl och Nick Ebert firade Örebrodebut med att göra mål, men det var Frölunda som tog hand om poängen. En urstark slutperiod fällde avgörandet när laget segrade i Behrn Arena.

Stärkta av trendbrottet senast var det ett piggt Örebro som tog hand om taktpinnen inför hemmafansen på lördagskvällen. Mötet med Frölunda innehöll flera inledande chanser för närkingarna, som satte in en hög press och också fick utdelning. Med 7.35 spelat bröt Jere Sallinen en svag bakåtpassning från Frölunda och pucken gled vidare mot Tom Wandell, som skickade upp 1-0 i nättaket.

Ledningen blev dock mycket kortvarig, för när Örebro en minut senare gav bort pucken i egen zon lade Simon Hjalmarsson upp för Carl Grundström som direksköt kvitteringen. Målet fick fart på Frölunda som skruvade upp sin offensiv. Örebro blev stundtals fast i egen zon, men när kontringsläget öppnade sig slog laget till. I sin debut för klubben fyllde Ari Gröndahl på från backplats och lyfte en elegant backhand i det bortre krysset.

Vände allt på sju minuter

Mittperioden styrdes rent spelmässigt av Örebro, men det var Frölunda som hade de klaraste chanserna. Axel Brage i hemmamålet svarade bland annat för en vass benparad på ett skott Adam Almquist som ändrade riktning. I spel fem mot fyra kom slutligen Frölundas utjämning till 2-2, signerad Carl Grundström från central position. Men Örebro skulle återkoppla sitt grepp och igen klev ett nyförvärv fram, denna gång Nick Ebert som skickade 3-2 i nät bara halvminuten efter kvitteringen.

Ledning inför den avslutande perioden, men där väntade en riktig scenförändring signerad Frölunda. Redan efter tre minuter hann Max Friberg före sin bevakning och stötte Mats Rosseli Olsens inspel i nät. Ytterligare tre minuter senare var även vändningen ett faktum, sedan Pathrik Westerholm spelat fram brodern Ponthus i numerärt överläge. När sedan Christoffer Ehn kontrade in 3-5 i boxplay var det slutpunkten på Frölundas urstarka periodstart.

Örebro hämtade sig från den målmässiga kollapsen och lyfte spelet. Med 17.04 på klockan tände också Jeremy Williams hoppet, ett hopp som Sebastian Stålberg definitivt släckte i öppen målbur. Stålbergs 4-6 blev slutsiffrorna och Frölunda kvitterade ut sin andra raka seger.