Hemma
Luleå
LHF
Borta
Växjö
VLH

Växjö ryckte till tre poäng i tredje

24 februari 2018 20:13
#LHFVLH

I en svängig match som bjöd på både kampmål och läckerbitar kunde Växjö i den tredje perioden till slut rycka ifrån Luleå och vinna med 3-1 på bortais.


Serieledande Växjö med nyförvärvet Dennis Rasmussen i laget åkte till Luleå för match, men inledningen av återkomsten i svensk hockey blev ingen höjdare för forwarden. I stället var det hemmalaget som förde spelet i den första akten och tog ledningen i matchen. 1-0 kom från en kampvillig Karl Fabricius i röran framför kassen.

– Det var inget solo direkt, men vi är beredda att kampa hela matchen. Då kan målen se ut så där. Jag tycker det är ganska jämnt, det är en bra hockeymatch med två lag som har respekt för varandra. Högt tempo, spelmässigt helt okej med tanke på att vi inte har spelat match på två veckor, konstaterade målskytten i C More.

"Vi var inte nöjda"

Efter hand jobbade sig Växjö in i matchen och kunde efter ett par viktiga parader från målvakten Viktor Andrén också kvittera innan andra pausen tog vid. Tränaren Sam Hallams energiska agerande i båset efter halva perioden talade sitt tydliga språk.

– Vi var inte nöjda och sa att vi skulle steppa upp i alla zoner, hålla det enkelt och inte krångla till det så mycket. Vi måste fortsätta som vi gjorde i slutet av andra perioden, vi ryckte upp oss efter powerbreaket och är nöjda med 1-1 inför tredje, förklarade Växjös Eric Martinsson i C More.

Matchen fortsatte i tredje perioden på det jämna, inslagna spåret, ända tills dess att Växjö gjorde ett avgörande ryck. På kort tid gick smålänningarna från 1-1 till 1-3 efter två fina avslut från nära håll från Daniel Rahimi och Linus Fröberg.

Luleå kunde därefter inte jobba sig ikapp och trepoängaren blev till slut relativt komfortabel, vilket kändes oväntat sett till matchens inledning.

– Vi får längre anfall och skapar väldigt många bra målchanser. Det gör Luleå också sett över hela matchen, men inte lika många som vi, kommenterade Sam Hallam i C More efter matchen.