Hemma
Luleå
LHF
Borta
Växjö
VLH

Luleå går för en tredje seger mot serieledarna

23 februari 2018 15:00
#LHFVLH

Serieledarna Växjö kommer på besök i Coop Norrbotten Arena, och ni kan räkna med en het hockeymatch under lördagen. Luleå har nämligen plockat poäng i samtliga möten mot smålänningarna denna säsong, den senaste blev dock en förlust på straffar.


Formkollen

Luleå är fyra poäng från den sista direktplatsen till kvartsfinal och har visat god form den senaste tiden med tre raka vinster. Två spelare som visat god form i dessa tre vinster är Einar Emanuelsson och Isac Lundeström, som tillsammans svarat för fyra poäng vardera på de tre senaste matcherna. Kikar vi dessutom på hemmalagets form i Coop Norrbotten Arena så har norrbottningarna fyra raka vinster, en svit de nu vill bygga vidare på.

För motståndet står serieledarna Växjö. Tufft motstånd såklart men faktum är att Luleå vunnit två av de tre tidigare mötena mot smålänningarna den här säsongen. Gästerna har dock fortsatt visat fin form och har endast förlorat en match på de fem senaste. På bortaplan är klubben nu uppe i fem raka segrar. Andy Miele som kom till Växjö Lakers precis innan OS-uppehållet hann med att göra två assist i sin debut i Växjötröjan senast mot Skellefteå.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

EFter att Gustav Rydahl lämnat Luleå för Färjestad blev det klart att Per Ledin återvänder till norrbottningarna.

I Växjö förlängde Pontus Netterberg sitt kontrakt i slutet av förra veckan, dessutom gör Dennis Rasmussen comeback i Växjötröjan.

Noterbart Luleå:

  • #36 Emil Larsson har gjort tre poäng (2+1) de tre senaste matcherna.
  • #19 Joonas Jalvanti har bäst plus/minus i Luleå och har varit inne på 26 mål framåt och 15 baklängesmål vilket ger en plusminusstatistik på elva poäng.
  • #71 Patrick Cehlin gjorde sitt första mål sedan comebacken den 20 januari mot Örebro senast.

Noterbart Växjö:

  • Växjö är SHL:s starkaste lag både på hemmaplan och bortaplan.
  • #40 Elias Pettersson har gjort nio poäng (5+4) de sju senaste matcherna.
  • #22 Janne Pesonen har gjort tio poäng (4+6) de tio senaste matcherna.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFVLH.