Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Örebro
ÖRE

Skellefteå klättrar efter nya skalpen

27 februari 2018 21:55
#SKEÖRE

Formen pekar fortsatt uppåt för Skellefteå. Hemma mot Örebro stod laget som segrare på nytt, sedan Pär Lindholm öppnat målskyttet och Daniel Viksten avslutat det.


Det var en trevande matchupptakt som Skellefteå och Örebro bjöd på. Duons viktiga möte i Skellefteå Kraft Arena var chansfattigt till en början, trots de många OS-spelarna som var tillbaka i sina klubbtröjor. En av dessa var dock Pär Lindholm och med 17 minuter på klockan skulle han presentera sig. Efter att Filip Berglund drivit upp ett anfall och slagit ett fint instick höll sig Lindholm framme till ledning för Skellefteå.

I mittperioden var det sedan Örebro som kopplade ett spelmässigt grepp - utan att skapa några större möjligheter. Dubbla utvisningar på gästerna skapade ett fem mot treläge för Skellefteå, men Örebro höll undan. Närkingarna växlade upp sin offensiv ju längre perioden led och Joakim Andersson hade ett fritt läge framför mål kort innan Tylor Spink prickade målramen.

"Har att jobba på, men starkt att vinna"

Tidigt in i den tredje akten var det sedan Skellefteås tur att dra på sig ett tre mot femspel. Inte heller Örebro fick någon utdelning i den spelformen, även om Jeremy Williams hade ett skott i stolpen. Det såg länge ut som att Lindholms 1-0 skulle bli matchens enda mål, men tolv minuter från slutet fick hemmapubliken fira igen.

Adam Pettersson vinklade då ner Mark Katic skott med en styrning till dubblad ledning. När Örebro sedan jagade mål slutskedet lyfte Jonathan Pudas avgörandet i öppen bur, även om Daniel Viksten senare tröstmålade. 3-1 slutade matchen och Skellefteå lyfte via segern till en tredjeplats i tabellen.

– Det som vi tar med oss är att vi hittar en väg att vinna. Ska vi fortsätta vara framgångsrika måste vi hitta bättre sätt in i matchen, vi börjar alldeles för dåligt. Vi har lite att jobba på, men starkt att vinna, summerade Pudas vinsten i C More.