Bryggmans läckerbit grädden på moset

24 februari 2018 20:36
#HV71MIF

HV71 och Malmö bjöd på högklassig underhållning i tre perioder - och mer därtill. Avgörandet kom först i förlängningen, där Lars Bryggman levererade en riktig läckerbit till 2-3.

En underhållande första period i Jönköping bjöd på två mål, ett för vardera laget. Gästerna Malmö inledde starkast och Nichlas Hardts skott i krysset till 0-1 var inte ologiskt sett till matchbilden, men HV71 jobbade sig in i matchen och kvitterade efter en spelvändning och ett klassiskt tre mot två-läge.

– Det är lite hafsigt. Vi måste ta tag i pucken och vårda den bättre, vi fastnar en del i onödan, tyckte HV-tränaren Johan Lindbom i C More.

Hemmalaget fortsatte på den inslagna vägen i den andra perioden och tog ledningen med 2-1, men Malmö jobbade sig tillbaka in i matchen spelmässigt och kunde utjämna innan andra pausen tog vid.

– Det är en jämn match, men vi måste akta oss för deras spelvändningar. Det har varit bra med ett litet uppehåll där vi fått köra ihop laget, vi har varit alldeles för mycket upp och ner. Vi måste hitta en jämnare nivå, tyckte kvitteringsskytten Daniel Zaar i C More.

"Rättvist att det blev lika"

Formstarka Malmö hade inför matchen vunnit elva av sina 13 senaste matcher och kunde i dagens match förlänga till tolv av 14. Detta gjordes tack vare att Lars Bryggman bjöd på en riktig läckerbit till 2-3 i förlängningen.

Det krävdes ändå en fjärde period för att avgöra matchen, men lägen saknades verkligen inte i den tredje perioden som bjöd på högklassig underhållning.

– I mitten av tredje perioden kändes det som att HV hade det mesta av lägena och trycket, men med fem-sex minuter kvar tog vi över. Det är en bra hockeymatch med chanser åt båda håll. Det var rättvist att det blev lika och att vi till sist fick vinna, tyckte segerskytten Bryggman i C More.