• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Malmö
MIF

HV71 jagar kvartsfinalplats - ställs mot formstarka Malmö

23 februari 2018 15:00
#HV71MIF

Smålänningarna jagar den sista direktplatsen till kvartsfinal och har bara tre poäng upp till Skellefteå som ligger sexa med 74 inspelade poäng. Nu väntar en jämn och rafflande batalj i Kinnarps Arena när Malmö kommer på besök. I de tre tidigare mötena har det endast blivit hemmasegrar, de två senaste på övertid respektive straffar.


Formkollen

HV71 kommer senast från en förlust när Brynäs åkte hem från Kinnarps Arena med tre poäng efter att ha vunnit med 3-1. Räkna med ett revanschsuget HV71 när Malmö kommer på besök under lördagen. Tidigare under säsongen har det varit jämna drabbningar i samtliga möten där det lag som haft hemmaplan gått segrande ur striden, något som kanske talar för HV71 den här gången. De två senaste matcherna har dessutom gått till övertid och straffar. En som varit het på senaste tiden i hemmalaget är Mattias Tedenby som gjort två mål och en assist på de tre senaste matcherna.

Malmö har på de fem senaste matcherna endast förlorat en match och kommer med tre raka bortavinster, nu går skåningarna för en fjärde raka seger på bortaplan. Malmö har haft det tufft på smålänningarnas hemmaplan tidigare och har på de tre senaste säsongerna endast vunnit en match i Kinnarps Arena. En som varit i storform hos skåningarna den senaste tiden är Nichlas Hardt som svarat för ett mål och tre assist på de fyra senaste matcherna.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

HV71 har förstärkt på målvaktssidan med Felix Sandström från Brynäs och meddelande även för en vecka sedan att Linus Söderström är tillbaka i Småland och i Kinnarps Arena. Dessutom gjorde smålänningarna klart med Fredrik Styrman från IK Pantern under OS-uppehållet.

Malmö släppte under OS-uppehållet Andy Miele till Växjö, och Stefan Warg förlängde sitt kontrakt med två år.

Noterbart HV71:

  • #96 Bill Sweatt har svarat för för flest poäng mot Malmö denna säsong. Två mål och en assist på de tre tidigare mötena.
  • #9 Victor Ejdsell är den i HV71 som skjuter flest skott på mål, 99 skott på 43 matcher.
  • HV71 hamnar trea över vilket lag som skjuter mest skott på mål i numerärt överläge. Endast Brynäs och Skellefteå skjuter fler.

Noterbart Malmö:

  • #63 Fredrik Händemark har varit poängstarkast mot Malmö denna säsong. Tre assist på tre matcher.
  • Malmö är seriens starkaste lag på tekningar och har vunnit över hälften av alla tekningar, vilket ger en tekningsprocent på 53,56%.
  • Skåningarna är det lag som skjuter flest skott utanför av alla lag i SHL.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71MIF.