Hemma
Luleå
LHF
Borta
Mora
MIK

Mora jagar revansch - säker mark fortsatt inom räckhåll

1 mars 2018 11:30
#LHFMIK

Trots förlusten på onsdagskvällen har Mora fortfarande god chans att kliva upp från sin kvalplats med fem matcher kvar att spela. På torsdagen gästar man Luleå - som har säkrat en slutspelsplats och istället rör sig runt kvartsfinalstrecket.


Formkollen

Efter förlusten mot Växjö studsade Luleå tillbaka per omgående. Karlskrona besegrades med säkra 5-1 på bortais vilket innebar att norrbottningarna definitivt säkrade en plats i det kommande SM-slutspelet. Nu slåss laget istället för bästa möjliga placering och har i praktiken fortfarande chans på att positionera sig bland topp 6. Om så inte blir fallet, går man istället för att få en viktig hemmaplansfördel i åttondelsfinalen - vilket betyder en sjunde- eller åttondeplats. I drabbningarna med Mora den här säsongen har det blivit en seger på hemmais och två förluster i Dalarna. Ska Luleå följa upp den hemmatrenden och vinna i Coop Norrbotten Arena?

Så sent som igår kväll spelade Mora en viktig match hemma i Jalas Arena. Laget åkte på sitt andra raka nederlag när man gästades av Linköping i en jämn, målsnål men samtidigt chansrik historia. Efter två perioder stod det 2-1 i östgötarnas favör - en ställning som, trots en tung slutfocering av dalalaget, höll sig matchen ut. Trots att det inte har blivit några pinnar i två matcher i följd har Mora fortsatt goda chanser att resa sig från kvalplatsen. Inför torsdagsaftonens möte med Luleå är det två poäng upp till säker mark, där just nu både Örebro och Rögle huserar. Johan Roséns och Daniel Hermanssons mannar laddar nu om batterierna och hoppas fortsatt kunna hålla chansen om säkrat kontrakt vid liv.

Läget i lagen

Joey Hishon fanns inte med i Luleås lag senast. I Mora saknades Steven Seigo och Jacob Nilsson. Däremot fick dalalaget tillbaka Michael Haga som varit på lån till bland annat hockeyallsvenska AIK. Åter i laget var även norrmannen Erland Lesund.

Noterbart Luleå:

  • Luleå har vunnit fyra av sina fem senaste hemmamatcher.
  • Norrbottningarnas boxplay på hemmaplan är ett av de bästa i ligan. Laget har ett snitt på 85,45% i den spelformen på hemmais.

Noterbart Mora:

  • Mora gillar att tacklas - framförallt på bortaplan. Laget delar ut näst flest tacklingar när man gästar sina motståndare, totalt 286 stycken, vilket ger ett snitt på 12,5 tacklingar per match.
  • På bortais har man dessutom åkt på minst tvåminutare i ligan - 81 stycken.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFMIK.