MIK

Ny Larssonshow när Luleå nollade Mora

1 mars 2018 21:20
#LHFMIK

Emil Larsson fortsätter sin fina målform. På torsdagskvällen noterades han för två av Luleås tre mål när norrbottningarna nollade Mora hemma i Coop Norrbotten Arena.

I Coop Norrbotten Arena var det Mora som började något starkare. Joel Lassinantti fick bjuda på en svettig dubbelräddning när gästerna kom i ett två-mot-ett-läge, men tillsammans med sin motståndarmålvakt, Christian Engstrand, skulle bägge lagens nollor förbli intakta efter den första, något händelsefattiga, perioden.

Mittperioden i Luleå var även den till stora delar en tillknäppt historia. Det var dock hemmalaget som förde spelet men gästande Mora skulle i spel fem mot fyra få ett jätteläge att spräcka nollan. David Kaše fick helt öppet mål men valde att ta emot pucken istället för att skjuta direkt, vilket gav Joel Lassinantti chansen att förflytta sig och slutligen blockera. Kort därefter kom istället 1-0 för Luleå. Johan Harju visade prov på exemplarisk forechecking när han stal pucken av Tomas Skogs djupt ner i offensiv zon. Patrick Cehlin kunde därefter snappa åt sig pucken och skicka in ettan bakom Engstrand.

"Inte riktigt kräm i benen"

Trots uddamålsledningen blev den tredjeperioden en transportsträcka för hemmalaget. Halva perioden in kom till slut också 2-0 när Einar Emanuelsson hittade fram till Emil Larsson. Larsson visade varför han är inne i en fin målform just nu, när han på en något studsande puck lyckades trycka in tvåan med ett direktskott. Kort därefter fick hemmalaget straff när Johan Forsberg hakades i ett friläge - och då klev Larsson återigen fram och blev tvåmålskytt. 3-0 blev också slutresultatet i en match där gästerna bara fick iväg tio skott mot Joel Lassinantti.

– Sista perioden har vi inte riktigt kräm i benen. Att vi spelade match igår kväll kan ha något med det att göra också. Vi måste dock bli starkare på att få in puckar mot mål, det är vi inte idag, summerade Moras tränare Johan Rosén i C More efter slutsignal.