Tredje raka - Frölunda vann kraftkampen

28 februari 2018 21:40
#FHCMIF

Det var tätt och det var dramatiskt. Till sist stod Frölunda som segrare över Malmö, sedan Carl Grundström skjutit avgörandet i straffläggningen.

Det hann bara gå sekunder av toppmötet mellan Frölunda och Malmö innan publiken i Scandinavium tystnade. Hemmastjärnan Ryan Lasch blev redan i det första bytet liggande på isen, sedan amerikanen fastnat med skridskon och vridit till benet. Poängligaledaren lämnade direkt matchen, som fortsatte med Frölunda som det spelförande laget.

Max Friberg hade ett tidigt läge alldeles framför mål utan att få träff på pucken. När sedan avsluten väl kom var Oscar Alsenfelt magisk i Malmömålet. Först slängde målvakten upp plockhandsken på Pathrik Westerholms öppna mål, innan han i slutsekunderna stoppade Frölundaforwarden på nytt. Den gången flyttade Alsenfelt snabbt över på Matt Donovans fina passning, en räddning som höll siffrorna mållösa.

Målvaktshjälten: "Gör verkligen en gedigen insats"

Lagen fortsatte att hålla jämna kliv även i mittperioden, med ett tight spel och få chanser. De ytor som dök var däremot ofta stora och Simon Hjalmarsson spelades fem minuter in fri med Alsenfelt som räddade. Målkungen Victor Olofsson hade senare ett skott i virket och även Malmö hotade offensivt, men likaläget såg ut vara intakt till vilan. Då slog Malmö bort en passning i numerärt överläge och Jonathan Sigalet kunde forcera in returen på Mats Rosseli Olsens friläge till 1-0 för Frölunda.

Den tredje perioden dominerade sedan Malmö totalt till en början. Knappt halvvägs in kom också utdelningen, när målskytten Sigalet tappade puck bakom eget mål och Erik Forssell slog in kvitteringen. Båda lagen hade sedan flera chanser till ett avgörande under ordinarie tid, men matchen gick till straffar. Ett magiskt målvaktsspel av såväl Gustafsson som Alsenfelt höll länge dramatiken vid liv. Till sist klev Carl Grundström fram, sköt 2-1 till Frölunda och förlängde lagets segerrad till tre matcher.

– Jag tycker att vi över 60 minuter gör det som vi pratat om. Vi har tålamod matchen igenom. Vi gör verkligen en gedigen insats, det kan vi ta med oss framöver, berömde målvaktshjälten Johan Gustafsson i intervju med C More.