Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Tillbaka som målskytt - Andrén tät i Växjös vinst

27 februari 2018 21:30
#VLHRBK

Ett formstarkt Rögle hade inte mycket att sätta emot Växjö. Serieledaren höll nollan samtidigt som Dennis Rasmussen firade sin återkomst till Vida Arena med att göra mål.


Växjö gjorde processen kort med Rögle på tisdagen. Det formtoppade Skånelaget hade visserligen matchens första chans genom Ludvig Rensfeldt, men ganska snart skulle övertaget svänga över rejält. I ett långt Växjöanfall sträckte sig Linus Fröberg efter pucken, lade upp den perfekt till Joel Persson och såg backen direktskjuta 1-0 i nät.

Bara tre minuter senare fyllde Robert Rosén på, när han stod rätt placerad på en sargstuds. I slutskedet av den första perioden kom också trean signerat Eric Martinsson. Backen vispade till från blålinjen och en skymd Justin Pogge var chanslös på avslutet som betydde 3-0. Klar ledning för Växjö in till mittenakten, det trots att Rögle spelmässigt stått upp väl.

Hyllar publiken: "En otroligt bra atmosfär"

Gästerna från syd skulle också komma till allt vassare lägen, något som satte Viktor Andrén i Växjömålet på prov. Först avslutade Kevin Gagné en snabb spelvändning innan Ted Brithén strax därefter frispelades i en ny kontring. Växjö tog sedan över alltmer av spelet, dessutom var laget även närmast ett mål. Joel Persson prickade dock stolpen och tremålsövertaget höll sig intakt.

Elias Pettersson såg sedan till att definitivt punktera matchen 21 sekunder in i tredje. Supertalangen plockade då ner en svepande passning, tappade balansen, reste sig upp och prickade det första krysset. Segersiffrorna landade till sist vid övertygande 5-0 sedan Dennis Rasmussen forcerat in en retur. Tre nya poäng för Växjö, samtidigt som nyförvärvet Rasmussen blev målskytt i återkomsten till Vida Arena.

– Så klart kul att spela här igen, det är otroliga fans. Det är helt sjukt, egentligen är jag inte speciellt förvånad. Det brukar vara så här för alla spelare och det är en otroligt bra atmosfär att spela i, hyllade Rasmussen i intervju med C More.