Ovan straffskytt avgjorde för Färjestad

1 mars 2018 21:57
#LHCFBK

Linköping hoppades börja bygga på en segerrad efter trendbrottet mot Mora igår, men ikväll blev Färjestad för svåra. Efter en dramatisk och chansrik match klev Theodor Lennström fram i straffläggningen och sköt extrapoängen till Karlstad.

Linköping har haft stora problem med målskyttet senaste matcherna och det märktes även i den första perioden ikväll. Stundals bra spel och många skapade lägen, men något krampaktigt i avsluten. Färjestad, å andra sidan, spann vidare på målexplosionen senast mot HV71 och satte sitt första skott på mål i mål. Törngren droppade till Melart som hittade krysset med ett direktskott.

Ovan målskytt

Hemmalaget spelade upp sig i den andra perioden, men hade fortsatt svårt att sätta dit puckarna och gästerna skapade flera giftiga lägen via snabba omställningar. Haugens målnolla skulle dock spricka till slut och symptomatiskt nog var det en för säsongen ovan målskytt. Sebastian Karlsson vispade till på en lös retur och pucken seglade i en långsam båge in över Haugen, hans första mål sedan den 21 november.

– Vi är mycket bättre än i första perioden. Vi dödar av utvisningen på ett bra sätt och får energi av det, skapar mycket anfall och lägen i deras zon, sa Sebastian Karlsson till C More.

Ovan straffskytt

I tredje perioden fortsatte det att gå troll i hemmalagets målskytte. Lars Haugen i bortakassen agerade långa stunder vägg och även LHC:s burväktare Jonas Gustavsson svarade för ett flertal svettiga räddningar. Marcus Nilsson gav gästerna ledningen efter en vindsnabb spelvändning innan Emil Syvegård kvitterade med en styrning från nära håll, hans tredje mål på två matcher. 2-2 stod sig tiden ut. Förlängningen blev dramatisk och händelserik, men mållös, och Theodor Lennström sköt till sist extrapoängen till Färjestad med den enda straffen som gick i mål.

– Jag är inte en jättevan straffskydd, men jag älskar att lägga straffar och brukar göra den varianten på värmningen, sa segerskytt Lennström till C More eftfer matchen. – Vi gör en bra bortamatch och får med oss två viktiga poäng.