Hemma
Rögle
RBK
Borta
Karlskrona
KHK

Viktig back-to-back när streckstriden tätnar

2 mars 2018 11:30
#RBKKHK

Med fem matcher kvar för både Rögle och Karlskrona lever fortsatt hoppet om ett förnyat kontrakt. Elvan från Ängelholm och de kvalplacerade blekingarna drabbar samman i vad som kanske är säsongens viktigaste back-to-back-möte. Vilka drar det längre strået?


Formkollen

Av de fyra lagen som har varit inblandande i nedflyttningsstriden på senare tid ligger just nu Rögle bäst till. Laget placerar sig på en elfteplats i tabellen och har i teorin fortfarande chansen att till och med nå ett slutspel. Då krävs det dock full pott i de resterande matcherna, samtidigt som tian Brynäs kammar noll.

Rögle föll senast borta mot Växjö med 5-0 men tog dessförinnan en blytung seger borta mot Mora. Trepoängaren mot dalalaget gjorde att man skapade ett än större gap ner till nedflyttningsplatserna, dit det inför fredagens match skiljer sju poäng. Då Mora dessutom inte lyckades få med sig några poäng från Luleå på torsdagen har Cam Abbotts lag möjligheten att i praktiken säkra SHL-kontraktet om man plockar full pott mot Karlskrona ikväll.

Ove Molins manskap följde upp sin tunga 4-1-seger borta mot Brynäs med en tuff förlust hemma mot Luleå senast. Karlskrona belägrar fortsatt sistaplatsen i tabellen men kan, om man repriserar säsongens två tidigare segrar mot skåningarna, göra ett rejält lyft uppåt då det inför kvällens match skiljer fem poäng till säker mark.

Likt för Rögle är back-to-back-mötet av ytterst vikt för Blekingelaget, när streckstriden börjar hårdna allt mer samtidigt som den bäddar för en dramatisk avslutning på grundseriesäsongen. De tidigare två mötena med Ängelholmsklubben har varit jämna bataljer som båda fått sitt avgörande först efter en straffläggning - där Karlskrona dragit det längsta strået bägge gångerna.

Läget i lagen

Karlskrona hade inga nya namn på skadelistan att rapportera om senast. Rögle saknade däremot Ville Kolppanen samt Linus Sandin - där den sistnämnde missar resten av säsongen. Dessutom uppger klubben på sin hemsida under fredagen att Taylor Matson missar dubbelmötet på grund av skada.

Noterbart Rögle:

  • Rögle har seriens nästa bästa powerplay på hemmaplan. Hemma i Lindab Arena har laget ett snitt på 25,77% i den spelformen.
  • #90 Ted Brithén har gjort åtta poäng (två mål och sex assist) på de sju senaste matcherna.

Noterbart Karlskrona:

  • #38 Johannes Jönsson har vaktat kassen i de två tidigare mötena mot Rögle. Räddningsprocenten ligger på solida 96,72%.
  • #67 Konstantin Komarek har gjort 7 poäng (3+4) de 7 senaste matcherna.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKKHK.