Frölunda vände sent i Gävle

1 mars 2018 21:35
#BIFFHC

Frölunda kunde inom loppet av 78 sekunder i den tredje perioden vända och vinna borta mot Brynäs. Jan Muršak agerade huvudrollsinnehavare då han låg bakom gästerna båda fullträffar i en match som slutade 2-1 i göteborgarnas favör.

Trots två numerära överlägen vardera var det en mållös förstaperiod publiken i Gavlerinken fick bevittna på torsdagskvällen. Båda målvakterna höll tätt där David Rautio fick jobba något mer i sin kasse, men där det var hemmalaget som fick den vassaste målmöjligheten. Med mindre än minuten kvar vandrade Jusso Ikonen in i offensiv zon och prickade med ett rappt handledsskott ramverket bakom Johan Mattsson.

Brynäs var det mer aktiva laget framåt i den andra perioden. Med fina kombinationsspel lyckades man trä sig igenom Frölundaförsvaret och skulle till slut också få hål på det samma. Kevin Clark höll sig framme på en retur från Simon Bertilsson och kunde hänga in 1-0 bakom Johan Mattsson. Då buren flyttades i samband med skottet godkändes målet först efter videogranskning.

Förutom en ramträff av Ján Muršak i slutskedet skapade inte gästerna alltför mycket framåt i den andra perioden, som Brynäs vann med 1-0. Men Muršak skulle få sin revansch i den tredje.

Matchstraff på Sundqvist

Den tredje och sista perioden blev en rafflande historia. Drygt fem minuter in drog Jörgen Sundqvist på sig ett matchstraff när han tacklade Mats Rosseli Olsen i huvudet vilket gav gästerna ett fem minuter långt powerplay. Men mål skulle man inte göra - förrän precis efter att hemmalaget blivit fulltaligt. Då klev nämligen Jan Muršak fram och hittade luckan intill David Rautios första stolpe - och bara någon minut senare var det dags igen. Ännu en gång var slovenen inblandad när han vandrade in i offensiv zon och droppade pucken till Adam Almquist. Bakom en något skymd Rautio satt 2-1 för Frölunda som helt plötsligt var i ledningen.

Hemmalaget matade på för en kvittering och hade i slutminuten flera fina lägen. Johan Mattsson höll dock tätt och kunde till slut se till att göteborgarna fick med sig samtliga tre poäng.

– Sett över hela matchen gör vi en bra insats. Men det går inte riktigt vår väg. Femminutersutvisningen kostade mycket kraft och det blir ofta att man slappnar av precis efter att ha klarat av det. Det straffar oss idag, summerade Brynästränaren Tommy Sjödin efter slutsignalen.