Sandström segrare i HV71-debuten

1 mars 2018 21:42
#HV71SKE

HV71 kom från ett svidande nederlag med 2-8 mot Färjestad igår och var fast beslutna att studsa tillbaka ikväll. I en tempofylld tillställning hemma mot Skellefteå var det en debuterande målvakt som la grunden till segern.

Det var tufft, hårt och mycket närkampsspel i första perioden. Långa, böljande sekvenser utan avblåsningar, några glasklara målchanser åt båda håll, men stabilt spelande Joni Ortio i bortakassen och debuterande Felix Sandström i hemmaditot såg till att vi hade 0-0 på tavlan i första pausen.

Mål med två man mindre

När HV71 fick två (!) utvisningar i samma sekvens i den andra perioden och Skellefteå fick spela fem mot tre i två minuter talade det mesta för en annalkande bortaledning. Istället var det HV71:s Anton Bengtsson som fräckt snappade upp en felpass, åkte sig fri och stänkte in ledningsmålet stolpe in. Tim Söderlund kvitterade visserligen omgående, men hemmalaget skulle återta ledningen strax innan pausvilan då Marc Zanettis backskott styrdes in via en backklubba.

– Svängig hockey just nu, en kul match att spela. Vi slarvar litegrann med pucken istället för att hålla i den och vara starka på pucken, sa Tim Söderlund, Skellefteå, till C More inför tredje.

"Skön debut"

Skellefteå gick hårt för en kvittering i tredje perioden, men en stabilt spelande Felix Sandström och ett uppoffrande spel av hemmaförsvaret lyckades freda kassen. Istället fastställde Pierre Engvall slutresultatet till 3-1 efter en spelvändning.

– Vi gör en stabil match och ville vinna. Vi jobbade bra hela laget och det blev en skön debut för mig, kommenterade Felix Sandström, HV71, matchen i C More.