• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Tisdag Tis 26 November Nov
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Djurgården
DIF

Malmö och Djurgården redo för ny holmgång

1 mars 2018 11:30
#MIFDIF

De är duon som drar jämnt. På tre möten har alla gått till förlängning och slutat 4-3 - nu ska Malmö och Djurgården mäta sina krafter för en sista gång denna säsong.


Formkollen

Det blev något så ovanligt som en bortaförlust för Malmö i lagets senaste match. Onsdagen i Scandinavium slutade visserligen med en poäng, men från straffpunkten var det Frölunda som vägde tyngst. Oscar Alsenfelt stod dock emot mellan Skånelagets stolpar och Erik Forssell noterade Malmös mål i förlusten. Innan dess hade Malmö fyra raka bortavinster och formen har överlag varit fin på slutet, med fem segrar på de sju senaste matcherna. Det ger Malmö en sjätteplats inför slutspurten.

– Det är tight med poäng och väldigt viktigt att bli topp sex. För mig handlar det lite om att kanske inte titta så mycket på tabellen och poängen som sådana, utan istället värdera varje prestation. Se till att vi som lag kommer upp till vår maxprestation, för då vet vi att poängen trillar in automatiskt, kommenterar Oscar Alsenfelt för Redhawks TV.

Även Djurgården lämnade sin gårdagsdrabbning som ett förlorande lag. Till skillnad från sitt skånska motstånd blev det däremot inga poäng, sedan Djurgården nollats av Brynäs hemma på Hovet (0-2). Resultatet satte stopp för stockholmarnas segersvit på tre matcher och laget hade även öppnat piggt efter OS-vilan med vinst över Linköping. Djurgården är kvar som tabelltvåa i SHL, men har inte längre någon chans på serieseger.

Läget i lagen

Duon med Christopher Nihlstorp och Erik Andersson har saknats sedan början på november och är fortsatt satta ur spel. Malmö har i gårdagens möte även Robin Alvarez, Carl-Johan Lerby och Matias Lassen borta.

Djurgårdens tongivande kanadensare René Bourque stod över onsdagens match och det är inte bekräftat när den OS-spelande kanadensaren är tillbaka på SHL-rinken. Utöver det har Andreas Engqvist varit skadad en tid, samt att Tom Nilsson och Mikael Ahlén missade mötet med Brynäs.

Noterbart Malmö

– Formen är fullständigt magisk hos Oscar Alsenfelt. På sina sju senaste starter i Malmömålet har målvakten noterat i tur och ordning 96, 93, 97, 97, 97, 93 och 98 i räddningsprocent.

– På sina två möten med Djurgården har Alsenfelt däremot haft det tyngre, med knappa 90 % och sju insläppta mål.

Noterbart Djurgården

– När Djurgården senast besegrade Malmö, 9:e december, var Jonathan Davidsson den stora hjälten. Först kvitterade ungtuppen i slutperioden innan han sköt avgörandet i förlängning.

– Niclas Bergfors bröt sin poängsvit på tre raka matcher mot Brynäs, men hade samtidigt fyra skott på mål.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFDIF.