Djurgården knep bonuspoängen mot Malmö

1 mars 2018 22:21
#MIFDIF

Alla möten mellan Malmö och Djurgården den här säsongen har slutat 3-3 vid full tid och så blev det även ikväll. Marcus Davidsson klev fram i straffläggningen och sköt den viktiga bonuspoängen till Djurgården.

Trots två chanser i numerärt överläge lyckades Malmö inte få hål på Joacim Eriksson i Djurgårdskassen i den första perioden. Istället var det bortalaget som tog ta ledningen i just den spelformen då Niclas Bergfors skott styrdes in via Henrik Erikssons byxor.

– Powerplayet har varit bedrövligt de senaste 10 matcherna. Från att vara ett av ligans bästa så har vi nu kört fast rejält, konstaterade Nils Andersson, Malmös lagkapten, i C More.

Även i den andra perioden skulle lagen vara oskiljaktiga. Malmö kvitterade tidigt när Daniel Zaar hittade Stefan Warg som höll i, siktade in sig och hittade luckan bakom Joacim Eriksson. Linus Johansson sköt ledningen tillbaka till Djurgården och Eric Forssell kvitterade igen för Malmö.

Powerplaymål till slut

När Frederik Storm med knappt sex minuter kvar satte 3-2 i powerplay (!) trodde nog de allra flesta i Malmö Arena att de tre poängen skulle stanna i Skåne, men bara minuten senare kvitterade Niclas Bergfors.

Precis likt de tre tidigare mötena lagen emellan den här säsongen slutade alltså matchen 3-3 vid ordinarie tid. I straffläggningen säkrade Marcus Davidsson extrapoängen till Djurgården som därmed befäster sin andraplats i tabellen.