Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Skellefteå
SKE

Fernströms nolla gjorde Alcén till segerskytt

3 mars 2018 20:12
#BIFSKE

Johan Alcéns styrning till 1-0 blev matchvinnande för Brynäs, mycket tack vare att målvakten Linus Fernström höll nollan i den välförtjänta segern hemma mot Skellefteå.


En jämn inledande period mellan Brynäs och Skellefteå slutade 0-0, trots att båda lagen skapade en del lägen offensivt. Flest hade Skellefteås Oscar Möller, vassast hade Brynäs Aaron Palushaj - men alltså utan att lyckas näta.

– Helt okej, en väldigt jämn period. Vi utbyter lite chanser och måste vara noggranna så att vi inte kastar bort puckar vid offensiva blå. En härlig hockeymatch, konstaterade Skellefteås tränare Stefan Klockare i C More efter den första akten.

Brynäs hade inför matchen sex raka förluster hemma i Gävle, men lyckades ta ledningen i den andra perioden. Målskytt var Johan Alcén, som nästan direkt från utvisningsbåset klev in och styrde ett skott från Ryan Gunderson till 1-0 förbi en annars välspelande Gustaf Lindvall.

Jämnt och målsnålt

Därefter pressade Skellefteå stundtals på för en kvittering och Linus Fernström i hemmakassen fick jobba ordentligt, men utdelningen för gästerna lät vänta på sig.

– Vi måste fortsätta som vi har spelat. Komma i fart, sätta press på dem och störa dem i deras uppspelsfas, tyckte Brynäs tränare och legendar Tommy Sjödin i C More.

I den tredje perioden lyckades hemmalaget till stora delar med just det och var det spelförande laget. Tiden rullade på obehagligt snabbt för Skellefteå, som slog ovanligt många puckar till icing och inte kom till särskilt många farliga lägen framåt, men med fyra minuter kvar av perioden kom det gyllene läget.

En utvisning för Brynäs, matchens blott andra totalt, innebar nämligen spel i fem mot fyra för gästerna. Någon utdelning kom dock inte, utan Linus Fernström lyckades hålla sin nolla intakt. I slutsekunderna satte dessutom Brynäs 2-0 i tom kasse och kammade välförtjänt hem tre friska poäng i slutskedet av SHL.

– Vi får ihop grejorna och gör en grym match. Det var svettigt, men det ska det vara och det var kul. Det var länge sedan jag spelade. Vi har ett självförtroende i försvarszonen och vi har jobbat mycket på det under uppehållet. Det börjar ge frukt, konstaterade Linus Fernström i C More.