Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Örebro
ÖRE

Är nytt målkalas att vänta i Karlstad?

3 mars 2018 10:00
#FBKÖRE

Ett jagande lag möter ett jagat. Tabelltrean Färjestad vill åt andraplatsen och då är seger ett måste. Runt kvalstrecket har Örebro just nu kommandot, men bara två poäng bakom flåsar Mora. Senast lagen möttes bjöds det på elva mål – får vi se en repris på det?


Formkollen

Färjestad ser ut att ha vässat formen ordentligt inför slutspurten av SHL och lagom till slutspelet. Värmlänningarna har tagit poäng i åtta raka matcher, vunnit sex av dem och har fortfarande möjlighet att klättra i tabellen. Det är inför lördagen fem poäng upp till Djurgården på andra plats.

Örebro jobbar kopiöst för att hitta tillbaka till ett vägvinnande spel. Resultaten har gått emot under en längre tid och laget har blott en seger på sina 13 senaste matcher. Men tack vare att laget innan dess spelade in en hel del poäng håller de fortfarande undan för Mora och Karlskrona i kampen kring kvalstrecket. Men försprånget är skört, bara två poäng till Mora.

Färjestad och Örebro har tidigare under säsongen bjudit publiken på häftiga matcher där Örebro vann den första och Färjestad de två följande. Det har varit riktiga målkalas med totalt 26 mål.

Noterbart Färjestad:

  • I Färjestad saknades senast #31 Dick Axelsson, #34 Michael Lindqvist, #50 Sebastian Erixon, #28 Fabian Zetterlund, #7 Johan Ivarsson och så långtidsskadade #73 Anton Grundel.
  • Färjestad har två spelare med riktigt långa poängsviter intakta. Joakim Nygård har poäng i nio raka matcher, och Christoffer Törngren i åtta raka.
  • Jesse Virtanen, backklippan, har på de tre matcherna mot Örebro under säsongen samlat ihop fyra poäng (1+3)

Noterbart Örebro:

  • #7 Alexander Hellström, #5 Gustav Backström, #51 Gustaf Franzén och #85 Kalle Olsson spelade inte senast.
  • Anton Hedman verkar ha kommit väl tillrätta i Örebro efter flytten från Luleå. Senast kom det första målet efter en stark prestation.
  • Backen Victor Bartley har på tre matcher mot Färjestad noterats för fyra poäng (1+3). Det är nästan en tredjedel av hans totala poängskörd.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKÖRE