BIF

Stark vändning bakom Moras viktiga seger

6 mars 2018 21:35
#MIKBIF

På drygt tre minuters spel i den andra perioden skulle Mora vända ett tvåmålsunderläge till ledning hemma mot Brynäs. Vändningen gav dalalaget den energi man behövde för att kunna hålla undan och plocka tre blytunga poäng i kampen om att slippa negativt kval.

Hemma i Jalas Arena var det Mora som öppnade piggast genom att tidigt etablera tryck i offensiv zon. När Jacob Lagacé visades ut för en hakning knappt åtta minuter in akten skulle dock Brynäs ta ledningen efter att Jacob Blomqvist prickskjutit in pucken vid den första stolpen bakom Christian Engstrand. Målet gav gästerna än mer energi och mindre än minuten senare var det dags igen. Lukas Kilström dunkade in 2-0 efter att Aaron Palushaj assisterat från position bakom mål.

Mora satte efter 0-2-målet full fart framåt och skapade återigen en bastant press i Brynäszonen. Närmare än en ramträff kom man dock inte och gästernas tvåmålsledning stod sig perioden ut.

Tre gyllene minuter

Mittenakten i Mora bjöd, förutom en myriad av utvisningar, på en mäktig vändning till hemmafansens glädje. På drygt tre minuter skulle dalalaget hämta upp och vända på steken i en period man fullständigt dominerade. Islossningen började när Mathis Bromé styrde in Daniel Grillfors avslut till 2-1 innan Marcus Fagerudd, drygt 20 sekunder senare, kvitterade med ett rungande slagskott. Vändningen fullbordades när Robin Johansson bröt sig igenom trafiken vid Linus Fernströms högra tekningscirkel och hittade luckan mellan benen på Brynäskeepern.

Trots att Mora "bara" ledde med uddamålet hade man kopplat ett grepp om tillställning i Dalarna. Brynäs skapade inte mycket framåt där första skottet på mål kom halvvägs in i perioden - och istället kunde Mora till slut utöka sin ledning till 4-2. Efter en misslyckad Brynäspassning i Morazonen kunde Oskar Svanlund sätta full fart framåt och servera Jason Akeson till ett friläge. Akeson gjorda inga misstag och satte säkert Moras fjärde raka mål bakom Linus Fernström.

Hattrick Johansson

Efter att gästerna fått powerplay och dessutom plockat sin burväktare kunde dalalaget sätta spiken i kistan - och det genom Robin Johansson. Först satte han 5-2-pucken från egen zon och när bortalaget plockade keepern ännu en gång var han framme igen och hade helt plötsligt gjort ett hattrick. Mora vann med 6-2 och tog tre blytunga poäng i kampen om att slippa negativt kval.

– Det var riktigt skönt, vi behövde verkligen dessa tre poäng ikväll. Vi startar lite halvtaskigt i första. Vi sa i pausen att vi måste rycka upp oss här på vår hemmaplan och spela vårt spel. I andra studsar vi upp och i den tredje spelar vi grymt bra, summerade Oskar Svanlund i C More, efter att ha gjort sin första poäng för säsongen.