Pogge spikade igen när Rögle fixade nytt kontrakt

6 mars 2018 21:20
#LHCRBK

Rögle säkrade ett nytt SHL-kontrakt när Linköping bortaslogs på tisdagskvällen. En av de stora hjältarna blev Justin Pogge som stod emot för samtliga 40 skott och höll sin första nolla för säsongen.

Efter en böljande inledning i Saab Arena var det hemmalaget Linköping som fick den första farliga målchansen. Daniel Olsson-Trkulja avancerade in mot Justin Pogge efter en snygg genomåkning, men fick istället för en fullträff i nätmaskorna med sig en utvisning. I efterföljande powerplay visade Justin Pogge upp fina målvaktsingripanden och stoppade hemmalagets framfart - och istället kunde han några minuter därpå se sitt Rögle ta ledningen. Lucas Elvenes stötte fram pucken till brorsan Ludvig som blev fri och distinkt satte sitt första SHL-mål för säsongen. Samme Ludvig blev tvåmålsskytt i periodens sista sekund när han återigen serverades av sin bror Lucas, som hittade fram med en elegant backhandpassning.

– Tycker att vi spelar sådär. Vi måste vara mer aggressiva framför deras mål och trycka in några puckar. Förstaperioden ser ut som de 4-5 senaste perioderna vi har spelat, summerade Daniel Olsson-Trkulja i C More efter pausen.

"Framtiden räddar oss kvar"

Hemmalaget öppnade mittenakten piggt. Kristian Näkyvä var bara centimetrar ifrån en reducering när han prickade ribban - och när hans Linköping dessutom fick flera chanser i spel fem mot fyra såg det länge ut att komma ett mål. Men fullträffarna uteblev för östgötarna.

Gästerna kunde så småningom äta sig in i matchen när man bland annat fick spela fem mot tre i drygt en och en halv minut. Då var det Linköpingförsvarets tur att agera solitt och såg till att ängelholmarnas ledning inte utökades.

Trots att Linköping i den tredje var det mer spelförande laget och stundtals parkerade i offensiv zon lyckades man inte att skapa de där farliga målchanserna. Justin Pogge agerade fortsatt med ett stort lugn i hemmakassen och visade sig bli den store matchvinnaren, då han efter 60 minuters spel hade stoppat samtliga 40 Linköpingsskott. Craig Schira satte spiken i kistan med ett 3-0-mål i den tomma kassen och Rögle kunde därmed säkra en plats i SHL även nästa säsong. För Linköpings del är nu chansen att nå en topp 6-placering borta.

– Vi trodde att det skulle vara klart i lördags när vi spelade så bra i Karlskrona. Istället gjorde vi det på eget initativ idag. Otroligt skönt! Riktigt kul att det är de unga killarna som kliver fram idag. Framtiden räddar kvar oss den här gången, summerade en betydligt mer nöjd Daniel Widing.