• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Rögle
RBK

Rögle vill säkra SHL-kontraktet - ställs mot Linköping

6 mars 2018 11:30
#LHCRBK

Vid minst två poäng mot Linköping har Rögle säkrat SHL-kontraktet nästa säsong. Samtidigt som Linköping är fyra poäng från kvartsfinalplats och kommer göra allt för kvällens tre poäng, och försöka ta fjärde segern mot skåningarna denna säsong.


Formkollen

Med nio poäng kvar att spela om ligger Linköping just nu på en niondeplats med fyra poäng upp till Skellefteå på den sista direktplatsen. Östgötarna har haft det tufft den senaste tiden och har på de fem senaste matcherna endast en vinst, dessutom blev de nollade senast mot Växjö. Den senaste trepoängaren kom mot Mora den 24 februari, dessförinnan var det forsatt tufft och faktum är att Linköping endast har en trepoängare på de åtta senaste matcherna. Nu krävs tre poäng för att vara med i kampen om direktplatsen.

Rögle kommer senast från ett back-to-back-möte mot Karlskrona. Blekingelaget vann den första ronden med 4-1 men under lördagen var det Rögle som tog tag i taktpinnen och vann med klara 6-2. Bryan Lerg skrev in sig i poängprotokollet igen med sina två mål, detta efter att ha gått poänglös i fyra raka matcher. Skåningarna har på de fem senaste matcherna två vinster och tre förluster och ligger på en elfte plats i tabellen med 56 inspelade poäng. Rögle har åtta poäng ned till Mora under strecket vilket innebär att om gästerna tar minst två poäng ikväll är SHL-kontraktet säkrat till nästa säsong.

Läget i lagen

I det senaste mötet mot Växjö saknade Linköping Jakob Lilja och Adam Ginning. Fredrik Karlström är utlånad till AIK i HockeyAllsvenskan.

I back-to-back-mötet med Karlskrona saknade Rögle Sebastian Collberg, Filip Karlsson, Jesper Williamsson, Linus Sandin och Taylor Matson.

Noterbart Linköping:

  • Linköping har vunnit de tre tidigare mötena mot Rögle denna säsong.
  • Innan mötet mot Växjö under lördagen hade #21 Emil Sylvegård gjort tre mål på två matcher.
  • #12 Sebastian Karlsson gjorde sitt första mål sedan den 21 november i mötet mot Färjestad förra veckan.

Noterbart Rögle:

  • På de fyra senaste bortamatcherna har Rögle vunnit tre.
  • #44 Olle Liss har nu spelat åtta matcher i Rögletröjan, och endast gått poänglös i två.
  • #52 Lucas Elvenes har gjort två mål på de två senaste matcherna.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCRBK.