• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Idag 24 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Torsdag Tor 29 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar
Lördag Lör 31 Mars Mar
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Karlskrona
KHK

Knock inför hemmapubliken - Viksten sänkte Karlskrona

6 mars 2018 21:30
#ÖREKHK

Andra raka vinsten - det gör att Örebro håller sig kvar på säker mark. I Behrn Arena stod laget för en riktig urladdning när Karlskrona skickades till kvalspel.


Utgångsläget för Karlskrona var glasklart inför bortamötet med Örebro. Seger krävdes, annars skulle hoppet om att undvika kvalspel vara ute. Gästerna öppnade även starkt i Behrn Arena, där Karlskrona fick chansen i ett par numerära överlägen till en början. Cory Murphy prickade också ribban i ett av många avslutsförsök mot Eero Kilpeläinen i hemmamålet.

Örebro hade också sina lägen, allra främst genom Sakari Manninen som spelades fram till öppet mål av Tom Wandell. Finländaren missade pucken helt, men Wandell skulle däremot få sin revansch. I spel fem mot fyra höll sig centern framme på Victor Bartleys blockerade skott och skickade 1-0 i nät för Örebro. Ett mycket viktigt mål som kom med bara två minuter kvar till periodvilan.

Sundblad: "Mycket att vara glad över ikväll"

Att ledningen var mentalt viktig blev tydligt i andra, för där trampade Örebro ifrån rejält. Daniel Viksten åkte tidigt in 2-0 i en omställning, fint framspelad av Marcus Weinstock. Samme Weinstock lade tre minuter senare en lika fin passning som gav Tylor Spink fritt fram att skjuta trean. När sedan Viksten avslutade ett riktigt klapp-klapp-anfall med att raka 4-0 i nät var inte ens halva matchen passerad.

Örebros ryck i mittenakten blev också nådastöten för Karlskrona, även om gästerna reste sig under resterande period. Även i tredje var det Blekingelaget som öppnade piggast och skapade en del farligheter. Men när Anton Hedman bjöds på pucken och serverade Joakim Andersson fram till 5-0 var matchen punkterad. Örebro tog sin andra raka seger, tre poäng som innebär att laget håller kvalplatserna bakom sig.

– Det är mycket att vara glad över ikväll. Det är en bra och gedigen laginsats, berömde tränaren Niklas Sundblad sitt Örebro i C More.