Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Karlskrona
KHK

Måstematch för Karlskrona i streckfighten

6 mars 2018 11:30
#ÖREKHK

Kampen för att undvika kval ska avgöras - Karlskrona har fem poäng att hämta in. Seger borta mot konkurrenten Örebro är därför ett måste när duon ikväll ställs mot varandra i Behrn Arena.


Formkollen

Tre mycket tunga poäng säkrades i lördags av Örebro. Den formsvaga tabelltolvan spände musklerna rejält och vann rivalkampen mot Färjestad via 3-1. Eero Kilpeläinen svarade för en ny storstilad insats mellan Örebrostolparna, samtidigt som Marcus Weinstock sköt segermålet i upptakten av den tredje perioden. Vinsten var ett skönt trendbrott efter tre raka förluster och kastade Örebro upp på 51 poäng, tre före Mora som jagar under kvalstrecket. Och ytterligare en bit kämpar Karlskrona desperat för sin SHL-existens.

För med tre matcher kvar skiljer det fem poäng mellan Blekingelagets placering och en plats på säker mark. Den platsen innehas för tillfället av Örebro, som just är kvällens motstånd. Viktigt läge för Karlskrona alltså, som vid förlust tvingas acceptera att kvalspel är det som väntar. Formmässigt står sig Ove Molins gäng klart godkänt, med tre vinster på de sex senaste matcherna. Helgens back-to-back-möte med Rögle slutade med tre poäng sedan Karlskrona segrat på fredagen.

Läget i lagen

För tredje matchen i rad stod backduon Alexander Hellström och Gustav Backström över spel i Örebrotröjan senast. Arvid Aronsson och Gustaf Franzén saknades också hos närkingarna, där Glenn Gustafsson var ny in på frånvarolistan.

Karlskrona kunde mönstra ett komplett ordinarie lag i helgens drabbning. Henrik Lundberg och Akim Aliu har missat fyra raka matcher, detta då duon lånats ut till HockeyAllsvenska klubbar.

Noterbart Örebro

– Senast som publiken i Behrn Arena fick fira en seger var den 18:e januari. Sedan dess har Örebro förlorat sju raka hemmamatcher.

– Eero Kilpeläinen har varit tillbaka mellan stolparna i de senaste tre matcherna och nått över 93 i räddningsprocent i varje framträdande.

Noterbart Karlskrona

– Poängformen är mycket god hos Joel Kellman. Forwarden har nätat fyra matcher i följd och toppar Karlskronas interna poängliga med 32 pinnar.

– Säsongens tre tidigare möten med Örebro har slutat med maximal utdelning - nio vunna poäng.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖREKHK.