Målexplosion av HV71 gav storseger mot Luleå

6 mars 2018 21:14
#HV71LHF

HV71 var ordentligt i spelmässig brygga efter första perioden där Luleå var vassare. Men efter det hände något. Målen rasade in och segern blev till slut solklar för smålänningarna.

Det märktes direkt att matchen var av oerhört stor betydelse i kampen om en plats i kvartsfinalerna. Tempot var högt och skickligheten hos spelarna var på topp.

Luleå, som kom till matchen med seger i sex av sina sju senaste matcher, hade ordentlig fart under skridskorna och hittade fram till fina avslutslägen. De vann skotten i första perioden med hela 21-5, detta samtidigt som HV71 hade en hel del farliga lägen också vilket underströks av Luleås Patrick Cehlin.

– Det är bra, vi får bra tryck framåt, men de är sylvassa när de kommer också, sa han till C More.

Nu tog det fart på riktigt

Ja det fick gästerna erfara tvåfaldigt alldeles i inledningen av andra perioden. Mattias Tedenby gav HV71 ledningen efter 1:44 och endast fyra (!) sekunder senare gjorde Bill Sweatt också 2-0.

En minst sagt tuff start för Luleå, men laget repade sig och Patrick Cehlin reducerade i numerärt överläge några minuter senare.

Mattias Tedenby på spelhumör är verkligen inte lätt att tas med. Hans prestation när han gjorde 3-1 är femstjärnig. David Gustafsson styrde sedan in 4-1 och hemmalaget gav sin publik ordentlig valuta för pengarna.

– Försvararna försökte att spela till varandra och jag lyckades läsa det. Sen var jag helt fri, kommenterade Bill Sweatt sitt oerhört snabba mål till C More.

Fortsatte i tredje

Det hopp som fanns kvar i Luleå grusades direkt i tredje. Lawrence Pilut sköt in 5-1 i eftersvallningarna av ett numerärt överläge och utökade sin ledning i backarnas poängliga i SHL.

Pierre Engvall satte både sexan och sjuan efter riktigt fint samspel av hemmalaget som bjöd på hockeygodis.

– Skönt att få in ett par kassar och vår lina spelar bra. Vi var nere i skiten i första perioden och utspelade, men kommer tillbaka starkt i andra och tredje, sammanfattade Engvall till C More efter matchen. Engvall hade utöver sina mål också två assist i matchen.

Noterbart var också att målvakten Linus Söderström gjorde comeback för HV71 och spelade väldigt stabilt.