Hemma
HV71
HV71
Borta
Luleå
LHF

Kampen om kvartsfinal fortsätter för HV71 och Luleå

6 mars 2018 11:30
#HV71LHF

Både HV71 och Luleå jagar en plats bland topp sex i tabellen för att nå kvartsfinal. Nu ställs lagen mot varandra och med en direktplats till kvartsfinal i sikte är det mycket mer än bara tre poäng på spel.


Formkollen

Efter tre raka förluster har HV71 nu varvat upp formen inför slutspurten av serien, och kommer nu till spel mot Luleå med två raka segrar i ryggen. Senast besegrades Frölunda på bortaplan med 5-4 efter förlängning i en riktigt svängig match där forwarden Max Wärn bjöd på två mål. Både kvitteringen till 4-4 i slutskedet och avgörandet i förlängningsspelet.

Nu väntar möte med Luleå. Ett lag man har precis framför sig i tabellen, och förutom en intern tabellkamp mellan lagen så slåss båda lagen för att nå en direktplats till kvartsfinal. Därmed är det mycket mer än bara tre poäng på spel i Kinnarps Arena under tisdagen.

Luleå kommer till spel med en strålande form. Sex segrar på de sju senaste matcherna. Lägg därtill tre raka segrar med bara ett insläppt mål och en finfin målskillnad på 10-1 på dessa tre matcher. Båda målvakterna Joel Lassinantti och Filip Gustavsson har hållit nollan i sina senaste matcher och både Emil larsson och Robin Kovacs har hittat målformen. Det är med andra ord ett stekhett Luleå som kommer till Jönköping.

Läget i lagen

HV71 hade ett flertal spelare borta senast. Fredrik Pettersson-Wentzel, Topi Jaakola, Kristofer Berglund, Dylan Reese, Alexander Ytterell, Isac Brännström och Erik Andersson.

Luleå har det desto bättre på skadefronten. Senast saknades endast Joey Hishon och Jan Sandström.

Notera - HV71

  • #26 Erik Brännström i HV71 har gjort poäng i 6 av de 7 senaste matcherna.
  • #13 Oscar Sundh har inte gjort mål sedan den 7 januari.
  • HV71 har förlorat 6 av sina 10 senaste hemmamatcher.

Notera - Luleå

  • Luleå har endast släppt in 4 mål på sina 5 senaste matcher.
  • #36 Emil Larsson i Luleå har gjort 5 mål på de tre senaste matcherna.
  • #16 Niklas Olausson har gått poänglös i sex raka matcher.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71LHF.