• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Växjö
VLH

Andraplatsen hägrar – ny Frölundaseger

6 mars 2018 21:33
#FHCVLH

Frölunda tog tre oerhört viktiga poäng mot Växjö efter stabilt spel. Nu skiljer det bara två poäng upp till Djurgården på andra plats i tabellen och göteborgarna går en spännande avslutning till mötes.


Toppmöte i Scandinavium mellan tabelltrean Frölunda mot de redan klara seriesegrarna Växjö. Frölunda tog hand om taktpinnen när Joel Mustonen satte 1-0 efter halva första perioden.

Chanser skapades åt båda håll, men det var hemmalaget som fick utdelning även andra gången i matchen. Nu kom målet i numerärt överläge av Carl Grundström på en retur efter skott från Victor Olofsson.

– Vi spelar bra med högt tempo. Det är viktigt att komma in i ett slutspel med bra tempo i kroppen så det är bara att fortsätta. Jämn match men vi är lite hetare när chanserna kommer, sa Grundström till C More i pausen.

Växjö var inte nöjda med sin förstaperiod, men kom ut starkt i andra. Frölunda såg ut att spela lite på sin ledning och gästerna kunde reducera i numerärt överläge genom Tuomas Kiiskinen.

– Vi kommer upp mer i banan och får mer tid i anfallszon. Vi har en bra säsong bakom oss och vet att vi kan vända matcher. Vi talade om för varandra i första pausen att det här är inte okej, sa Växjös Erik Josefsson till C More.

Stabil tredjeperiod av Frölunda

Men i tredje hade Frölunda repat nytt mod och spelade bättre än i andra. Faktum är att laget bara släppte till tre skott på det egna målet i tredje perioden när Växjö skulle jaga kvittering. Frölunda tog tre viktiga poäng och satte press på Djurgården på andra plats i tabellen.

– Efter en blek andraperiod kom vi tillbaka i tredje och förtjänar segern. Vi ville verkligen ha de tre poängen idag då vi vet att det är viktigt att komma så bra placerad som möjligt inför slutspelet, sa Frölundas Christoffer Ehn till C More efter slutsignalen.