Urbom målskytt när Djurgården vann

8 mars 2018 21:35
#DIFHV71

Det tog 163 matcher, men till slut gjorde Alexander Urbom sitt första mål i SHL. Hans slagskott från blålinjen, tillsammans med Niclas Bergfors två mål, lade grunden till Djurgårdens klara 5-2-seger mot HV71 ikväll.

I en ryckig förstaperiod med mycket utvisningar var det hemmalaget som fick jubla först. René Bourque, som gjorde sin första match sedan 13 januari, serverade vackert Marcus Ljungh som stänkte dit 1-0 efter drygt tre minuter. Victor Ejdsell kvitterade i powerplay med ett klassiskt dragskott, men strax därefter fick Djurgården chansen i spel fem-mot-tre. Då tog det inte många sekunder innan Niclas Bergfors skickade in 2-1 i öppet mål på en retur från Linus Hultströms backskott.

Chanskavalkad

Efter sex minuter i andra perioden ökade Bergfors på Djurgårdens ledning efter en vacker framspelning av Axel Jonsson-Fjällby, men därefter var det HV71 för hela slanten. Bortalaget pressade på, radade upp en kavalkad av chanser och tvingade Djurgården till en timeout. Det var endast Joacim Erikssons utmärkta målvaktsspel som gjorde att 3-1 stod sig perioden ut.

– Jag tycker vi spelar bra hockey därute och skapar mycket. Vi fortsätter på det vi gör här i andra och förhoppningsvis får vi in några puckar, sa Lawrence Pilut, HV71, till C More inför den tredje perioden.

Första målet på 163 matcher

Men det var Djurgården som skulle uttöka ledningen direkt. Det tog 163 matcher, men till slut kom det: Alexander Urboms första SHL-mål i karriären när han bombade in pucken med ett slagskott från blålinjen. Martin Thörnberg reducerade visserligen, hans första mål på tio matcher, men när Marcus Davidsson stänkte dit 5-2 med tio minuter kvar var matchen definitivt avgjord.

– Först och främst gör de mål i powerplay. De känns hetare än oss i anfallszon, de vinner mer kamper och känns giftigare, sa en besviken Martin Thörnberg, HV71, till C More.

I och med de tre poängen behåller Djurgården sin andraplats i tabellen, två poäng före Frölunda inför den sista omgången.