• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
HV71
HV71

Fjärde raka i sikte - HV71 gästar Hovet

8 mars 2018 11:30
#DIFHV71

Seger med 7-1 i tisdags och porten till kvartsfinalspel inom räckhåll. HV71 går för fortsatt framgång mot Djurgården, som har chans att säkra sin andraplats på hemmais.


Formkollen

Efter att ha radat upp tre vinster mellan den 8:e till 24:e februari har Djurgården klivit in i en tyngre period. Laget har därefter tre nederlag på fyra matcher och har just nu dubbla förluster i följd, något som bara skett tre gånger tidigare på säsongen. Trots allt håller Djurgården fast vid sin andraplats i tabellen med två poängs marginal nedåt. Det avståndet minskades i tisdags, då Frölunda vann sin match samtidigt som Djurgården föll med 1-3 borta mot Skellefteå. Nu vänder man hem till Hovet och sin passionerade publik.

HV71 jagar vidare mot kvartsfinal och är stärkta av en nyfunnen medvind. Den tidigare svackan med tre förluster i sträck har förbytts till en tre matcher lång segerstreak där Skellefteå, Frölunda och Luleå slagits tillbaka. Allra starkast var tisdagens överkörning hemma i Kinnarps Arena. Jönköpingslaget levde där upp till sitt klubbnamn och mosade Luleå med 7-1 - säsongens största seger för HV. Med två matcher kvar av serien har HV71 två poäng upp till den viktiga sjätteplatsen och nu väntar Djurgården borta.

– Det blir återigen en tuff utmaning. De har gjort det väldigt bra under säsongen, ett intensivt lag som vi måste stänga farten för. De jobbar stenhårt och är konsekventa i sitt spel vilket ger resultat i längden, säger Johan Lindbom till HV71:s hemsida inför matchen.

Läget i lagen

Djurgården fick se sin frontfigur Andreas Engqvist tillbaka på SHL-isen förra helgen. Kvar utanför truppen fanns dock flera namn senast, däribland Tom Nilsson, Gustav Possler och René Bourque.

Frånvarolistan har krympt, men är fortsatt betydande hos HV71. Kristofer Berglund, Dylan Reese, Topi Jaakola, Alexander Ytterell och Erik Andersson har alla saknats en tid. Då var det viktigt att ha Linus Söderström tillbaka i spel seanst.

Noterbart Djurgården

– Patrik Lundh gör sin poängmässigt överlägset bästa SHL-säsong i hela karriären. 14 mål och 24 assist har det blivit och nu behöver "Peppe" bara två poäng till för att slå sitt personbästa från HockeyAllsvenskan 2009/2010.

– Ett enda mål - det är allt som Djurgården släppt till i numerärt överläge och med det är laget bäst i ligan.

Noterbart HV71

– I sin första start efter den långa skadeperioden svarade Linus Söderström för en storstilad insats. Målvakten bjöd hemmafansen på 29 räddade skott, endast ett insläppt mål och närmare 97 i räddningsprocent.

– Pierre Engvall spelade också en huvudroll mot Luleå. Den kraftfulle forwarden gjorde själv två mål och assisterade även fram till två.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFHV71.