Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Linköping
LHC

Brynäs jagar revansch - Linköping formen

8 mars 2018 11:30
#BIFLHC

Efter förlusten mot Mora är Brynäs chanser att nå en hemmaplansfördel i åttondelsfinalen borta. För motståndet Linköping, som man ännu inte har besegrat denna säsong, lever de däremot fortfarande när östgötarna dock går för att bryta en dyster trend inför det stundande slutspelet.


Formkollen

Brynäs öppnade förstaperioden starkt när man gästade Mora och Jalas Arena på tisdagskvällen. Kapten Jakob Blomqvist och backen Lukas Kilström noterades för varsin fullträff, men till den andra kom Mora tillbaka och kunde på dryga tre minuter vända underläge till ledning. Slutresultatet skrevs till slut till 6-2 i hemmalagets favör och Brynäs chanser att få en hemmaplansfördel i den stundande åttondelsfinalen är nu borta. Nu gäller det att istället slipa formen när Tommy Sjödins manskap dock fortfarande kan förbättra sitt tabelläge. Upp till Linköping är det fem poäng med sex pinnar kvar att spela om när Gävlelaget dessutom är i ett revanschläge, då man ännu inte besegrat östgötarna den här säsongen.

Linköping har haft en mycket tung form den senaste tiden. På de tio senaste matcherna har det blivit två segrar, där förlusten hemma mot Rögle under tisdagen släckte östgötarnas hopp om en topp 6-placering. Däremot lever chansen om att spela till sig en hemmaplansfördel i åttondelen - men då krävs det att man bryter den dystra trenden i de återstående matcherna och framförallt får igång målskyttet:

– Vi har fortfarande bekymmer med målskyttet i både powerplay och fem mot fem. Vi tittar och analyserar och jobbar med det varje dag. Jag tror att det kommer att lossna för oss, även i powerplay. Men det gäller att vi spelar mer powerplay än boxplay för att ge oss chansen att vinna, summerade Linköpings assisterande tränare Johan Åkerman.

Kan Linköping hitta formen lagom till slutspelet?

Linköping har vunnit samtliga möten lagen emellan denna säsong. Senast man möttes i Gavlerinken vann östgötarna med 5-1.

Noterbart Brynäs:

  • Långtidsskadade #16 Daniel Paille samt avstängda duon #22 Jörgen Sundqvist och #23 Lucas Carlsson saknades för Brynäs senast.
  • #33 Elias Fälth har gjort fem poäng, samtliga assist, på de sju senaste matcherna
  • Brynäs boxplay är fortsatt starkt. Med sina 87,84% är man bäst i serien i den spelformen.

Noterbart Linköping:

  • #18 Jakob Lilja och #24 Olle Lycksell saknades i Linköping senast.
  • #46 Mathis Olimb har gjort fyra poäng (ett mål och tre assist) mot Brynäs den här säsongen.
  • Även Linköping tillhör ett av de bästa boxplaylagen i serien. Östgötarna är tvåa i den kategorin, med ett snitt på 84,85%.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFLHC.